Sindicaliștii de la Finanțe anunță grevă de avertisment pe 22 august. ”Între orele 8.00 și 10.00, se va opri activitatea”

Angajați ai Ministerul Finanțelor din mai multe unități fiscale din țară au făcut, joi, un protest spontan. Principalele nemulțumiri ale protestatarilor sunt legate de reducerile de personal și diminuarea veniturilor.

  • Pe 22 august, sindicaliștii din finanțe vor organiza o grevă de avertisment de două ore, iar pe 24 august este posibil să intre în grevă generală.

Angajații din Ministerul Finanțelor își exprimă nemulțumirile printr-un protest, de data aceasta spontan, care s-a extins în unități fiscale din București, Craiova, Brăila, Buzău, Mehedinți, Vâlcea și Târgu-Jiu.

Oamenii au întrerupt lucrul în semn de protest față de reducerea locurilor de muncă din sistem, dar și a veniturilor.

  • „Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală “Solidaritatea”, afiliată la Blocul Naţional Sindical, anunţă o grevă de avertisment a angajaţilor din Administraţia Fiscală în data de 22 august 2023”, au mai transmis sindicaliştii.

”Marea majoritate a sindicatelor au același calendar ca și noi. Între orele 8.00 și 10.00, membrii noștri afiliați își vor opri activitatea. Pe 24 august, dacă nu se ajunge la niciun consens, ar urma greva generală. Probabil că în perioada următoare vor fi din nou proteste spontane, nu cred că astăzi este singura zi”, a declarat pentru Gandul Dan Bucur, secretar general al Federației Sindicatelor din Administrația Fiscală Solidaritatea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati