Sindicaliștii din Sănătate avertizează că tragedia de la Constanța se poate repeta oricând

0
113

Sindicaliștii de la Sanitas atrag atenția că tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în urma căreia șapte persoane au murit, se poate repeta oriunde, într-un alt spital.

”Nu există o strategie coerentă la nivelul guvernului şi nici un management adecvat al resurselor pentru a rezolva această problemă de structură a sistemului sanitar public”, au transmis sindicaliştii, afirmând totodată, că guvernanţii sunt experţi în a lua decizii ”pe genunchi”.

”O nouă tragedie colectivă îndoliază România! Nu putem să nu spunem, pentru a nu ştiu câta oară, că acelaşi lucru se poate întâmpla oricând într-un alt spital din România, în condiţiile în care instituţiile sanitare sunt obligate să funcţioneze în clădiri cu infrastructură învechită (de peste 80-90 de ani!), incapabilă să facă faţă cerinţelor tehnice şi a celor de siguranţă a pacienţilor”, a transmis, vineri, Federaţia Sanitas.

Strategiile coerente lipsesc cu desăvârșire

Sindicaliştii transmit condoleanţe familiilor victimelor şi cer colegilor din sistem să aibă puterea de a face faţă şi acestei provocări.

”Nu există o strategie coerentă la nivelul guvernului şi nici un management adecvat al resurselor pentru a rezolva această problemă de structură a sistemului sanitar public! În schimb, guvernanţii sunt ”campioni” ai deciziilor punctuale, luate ”pe genunchi”, care încearcă să cârpească sistemul numai acolo şi când cedează! Nu mai devreme de ieri, premierul Cîţu ameninţa managerii cu pierderea locurilor de muncă dacă nu rezolvă problema locurilor la ATI. Să-i spună cineva domnului prim-ministru că secţiile ATI nu se fac la comandă şi nu suportă improvizaţii”, au mai transmis sindicaliştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.