Sindicatele din Educaţie aşteaptă 20.000 de persoane la protestul din Capitală

1
327

Sindicatele din Educaţie aşteaptă 20.000 de persoane la protestele organizate vineri la Bucureşti, în intervalul orar 11:00 – 16:00.

Sindicaliştii se întâlnesc în Piaţa Victoriei, la ora 11:00, pentru ca la 12:30 să plece în marş pe traseul Piaţa Victoriei – Bd. Nicolae Titulescu – urcare Pod Basarab – str. Grozăveşti – Bd. Geniului – sensul de mers dinspre Bd. Iuliu Maniu către Piaţa Răzoare, iar punctul final este Statuia Leu.

Guvernul a aprobat joi o Declaraţie, având ca anexă un memorandum, ca o „garanţie suplimentară” privind politica sectorială de salarizare a personalului din sistemul naţional de învăţământ, în acord cu solicitarea cadrelor didactice în acest sens.

În context, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că Memorandumul prin care Guvernul se angajează să ofere garanţii suplimentare în ceea ce priveşte salarizarea profesorilor debutanţi nu prezintă foarte multe garanţii din punct de vedere juridic.

El a precizat că memorandumul cuprinde o parte dintre propuneri, respectiv acea referire la salariul mediu brut pe economie, care ar trebui să fie echivalentul salariului debutantului cu studii superioare de lungă durată, şi face referire şi la tranşa care va fi plătită de la 1 ianuarie, însă sindicatele din Educaţie au mai avut şi alte cerinţe care nu sunt incluse în document.

În ceea ce priveşte protestul angajaţilor din învăţământ, anunţat pentru vineri, în Capitală, Marius Nistor le-a transmis sindicaliştilor să participe masiv şi să-şi prezinte nemulţumirile.

Potrivit unui comunicat transmis la începutul acestei săptămâni de sindicate, un număr de 134.007 de membri de sindicat, respectiv 86,93% din totalul celor care au semnat referendumul pentru declararea grevei, continuau protestul în data de 6 iunie.

Greva generală din educaţie a fost declanşată în data de 22 mai 2023.

1 COMENTARIU

  1. Daca acesti dascali si-ar fi facut treaba (sa nu mai zic „datoria”, care a devenit o injuratura pe aceste meleaguri), atunci
    1. nu erau grupuri de boschetari, aurolaci, drogati, proxeneti samd la ora asta (si cele 5 ore precedente….) in fata nonstopurilor de la Piata Iancului, „oameni” care nu pot comunica decat in urlete, injuraturi, si forta fizica…. …
    2. proprietarii nonstopurilor n-ar avea nesimtirea sa transforme trotuarul (inclusiv statia de autobuz) intr-o terasa frecventata de elemente antisociale, zi si noapte….. iar curtea cu poarta gri, dintre cele doua nonstopuri, in veceu public
    3. politistii, in special de la Sectia 8 Politie Bucuresti, s-ar ocupa de LEGE si ORDINE (de exemplu cand vad un grup de oameni care beau pe strada sau care sunt acolo si peste trei ore…..) si nu de feluri din ce in ce mai creative in care sa-si manifeste LASITATEA si CORUPTIA
    Rog din inima daca cineva citeste asta si are modalitatea sa inainteze la DIICOT sau SRI sau oricine are influenta asupra acestui butoi de uscaciuni numit SECTIA 8 POLITIE BUCURESTI, s-o faca. Pacea si linistea sunt necesare pentru a restabili demnitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.