Sindicatul Transportatorilor din București: Subfinanțarea STB va genera probleme cu siguranța în trafic

Contractul de Delegare dintre Societatea de Transport București (STB SA) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) expiră pe 15 mai.

Acest lucru, coroborat cu bugetul mai mic cu 300 de milioane de lei față de necesar, pe care STB l-a primit Primăria Capitalei, înseamnă reducerea numărului de vehicule care asigură trasnportul în comun, timpi de așteptare în stații mai mari cu aproximativ 30 de minute pentru călători, probleme cu întreținerea mașinilor, din lipsă de piese – și de aici probleme cu siguranța în trafic, spune Sindicatul STB.

”STB SA are încredințare de transport prin Hotărâre de Consiliu General și are Contract de Delegare care expiră în 15 mai 2021.

Trebuie spus că contractul ințial a expirat anul trecut, pe 17 septembrie și a fost prelungit succesiv de 5 oricâte 90 de zile prin invocarea, în mod eronat, a pandemiei. Au trecut 8 luni și cei de la TPBI și Primarul General nu au găsit soluții pentru a finaliza Contractul de Delegare pentru această societate de transport, cea mai mare din țară și pe locul patru în Europa. Sunt anumite interese în joc.

Pe unii îi deranjează că această societate are încredințarea directă a acestui serviciu public de transport; aceste grupuri de interese consideră că Contractul de Delegare nu este în avantajul lor”, spune Vasile Petrariu, președintele Sindicatului Transportatorilor din București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati