Șoferul STB care a bătut un biciclist a fost dat afară. Era deja cercetat disciplinar pentru participarea la greva din ianuarie

Șoferul STB care s-a luat la bătaie marți cu un biciclist în trafic a fost concediat de companie, anunță instituția într-un comunicat de presă. El era deja cercetat disciplinar pentru că participase la greva ilegală din ianuarie.

Potrivit sursei citate, STB menționează că regretă incidentul petrecut marți, 2 aprilie, care pune într-o lumină nefavorabilă imaginea companiei. De asemenea, compania dă asigurări tuturor călătorilor că scopul nu este acela de a produce disconfort celor care utilizează mijloacele de transport în comun.

”Dimpotrivă, prin acțiunile pe care le-am desfășurat în ultima vreme dorim să transmitem tuturor beneficiarilor acestui serviciu public mesajul că interesul nostru major este acela de a oferi condiții de transport civilizate, la standarde de calitate, demne de o capitală europeană”, transmit reprezentanții STB.

Imaginile cu incidentul au apărut marți pe Facebook. Clipul îl arată pe șofer intrând într-o altercație cu un biciclist pe traseul liniei 335, în stația Șoseaua Mihai Bravu.

”Având în vedere incidentul respectiv și ca urmare a înregistrărilor video ce au apărut în spațiul public, vă informăm că la nivelul STB S.A. s-a declanșat o anchetă internă, pentru stabilirea vinovăției salariatului implicat în incident. Întrucât angajatul este unul dintre șoferii care au participat la greva ilegală din luna ianuarie, având deja o cercetare disciplinară în curs, și ținând cont de gravitatea faptei săvârșite în cursul zilei de ieri, s-a luat decizia desfacerii contractului individual de muncă.”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanții STB arată că șoferii și vatmanii sunt supuși anual unui control medical, care include şi testări psihologice, iar la ieşirea în traseu, conducătorii de vehicule îşi asumă responsabilitatea păstrării integrităţii călătorilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, cât şi a vehiculului.

„Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. nu tolerează sub nicio formă comportamentul nepotrivit al salariaților. Pentru a asigura un transport civilizat și de calitate, conducătorii de vehicule sunt instruiți permanent și insistăm pe implementarea unei conduite care să respecte Regulamentul Intern privind comportamentul în traseu. Este adevărat că acest lucru necesită perseverență și timp, dar prin activitățile conjugate ale conducerii, luând întotdeauna în considerare și mesajele venite din partea călătorilor, modificăm eventualele derapaje de comportament ale angajaților.”, a declarat Adrian Criț, directorul general al STB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati