Soluție inovativă de consolidare pentru o clădire din București

1
302

O clădire din Capitală va fi consolidată printr-o soluție tehnică inovativă, care permite realizarea lucrărilor fără mutarea locatarilor. 

Este vorba despre un imobil de două etaje din str. Intrarea Văcărești, nr.2, sector 4, la care intervenția se va face în exteriorul clădirii, ceea ce înseamnă că proprietarii nu vor mai fi relocați în alte locuințe, anunță Primăria Capitalei.

Bucureștiul a fost acceptat recent în Programul Orizont Europa 2021-2027 care finanțează proiecte care au o componentă de cercetare cu aplicabilitate sau de testare a soluţiilor. 

Astfel, Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, va primi pentru renovarea acestei clădiri fonduri nerambursabile în valoare de 568.000 euro.

Soluția tehnică inovativă de consolidare, la care lucrează specialiști ai unor universități din Olanda și Italia, va fi testată în București și în alte două orașe, Avellino şi Amsterdam. 

Intervenţia “Multicare” presupune consolidarea imobilului la exterior, printr-o soluţie având la bază materiale cu emisii reduse de carbon. 

Peste acest sistem se va aplica un ecran multifuncţional care va îmbunătăţi semnificativ eficienţa termică a clădirii, cu panouri fotovoltaice integrate. 

De asemenea, pentru monitorizarea pe termen lung se vor monta senzori seismici integraţi în sistemul de faţadă.

Municipiul București prin Primăria Municipiului București participă la Program ca parte a unui Consorțiu internațional alcătuit din 21 de parteneri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.