Sondaj online la comanda PSD: Gabriela Firea crește în sondaje, fiind plasată pe locul 2/ Ce s-ar întâmpla dacă Piedone se retrage din cursă

Un sondaj realizat online de compania Epsilon la comanda PSD arată o creștere a candidatului PSD, Gabriela Firea, care se află pe locul doi, cu 25%, în cursa pentru Primăria Generală. 

În sondaj, actualul primar general Nicușor Dan e pe primul loc în preferințele electoratului cu 29%, urmat de Gabriela Firea cu 25%, Sebastian Burduja cu 17%, Cristian Popescu Piedone cu 16%. Mihai Enache (AUR) și Diana Șoșoacă sunt la egalitate cu 4%.

  • Sondajul mai arată că dacă Piedone s-ar retrage din cursă, atunci Gabriela Firea ar fi pe primul loc la intenția de vot cu 35%, urmată de Nicușor Dan cu 31% și Burduja cu 19%.

În schimb, dacă Gabriela Firea s-ar retrage din cursă, sondajul arată că Nicușor Dan ar fi pe primul loc la intenția de vot cu 35%, urmat de Piedone cu 26% și Burduja cu 22%.

Datele sondajului:

  • Universul de eșantionare: populația adultă, activă în mediul online, cu identitate /acces la internet prin adresa IP din Municipiul București, autoidentificată cu vârsta de peste 18 ani.
  • Volumul eșantionului: 5.112 identități online/respondenți analizați.
  • Mecanismele de ponderare și analiză a datelor se bazează pe programare Machine Learning, antrenat anterior pe seturi de date succesive de la nivelul Municipiului București, ca având o probabilitate verificată de 90%.
  • Marja de eroare la nivelul întregului eșantion: ±5%, la un nivel de încredere de 90%.
    Metoda de culegere a datelor: Chestionar online, targetat pe categorii socio-demografice conform distribuției din populația adultă a Municipiului București.
  • Perioada de realizare: 20-22 mai 2024.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati