Sorin Cîmpeanu anunță că școlile din Ilfov nu se închid: ”Iresposabilitate din partea DSP”

0
199
Pixabay

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ilfov de trecere în online a cursurilor în toate unităţile şcolare din acest judeţ nu a fost acceptată, prefectul judeţului opunându-se acestei măsuri.

„Prefectul judeţului Ilfov s-a exprimat foarte clar: el este pus acolo să respecte legea, legea nu permite formularea unei astfel de propuneri, o propunere care a aruncat în haos măsurile şi aşa fragile prin care încercăm să gestionăm situaţia de criză sanitară. Pentru că dacă ne apucăm fiecare dintre noi să formulăm propuneri în afara cadrului legal (…) nu cred că este o variantă”, a spus ministrul.

În plus, ministrul critică atitudinea DSP Ilfov, pe care o cataloghează drept „iresponsabilitate”.

„Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate otova înseamnă iresponsabilitate şi depăşirea atribuţiilor legale. Şi încă ceva: sunt 270 de unităţi de învăţământ, cu sau fără personalitate juridică, în judeţuI llfov. Dacă voiai să faci o asemenea propunere, făceai frumos o anchetă epidemiologică în fiecare din aceste 270 de şcoli şi îţi fundamentai propunerea pe această anchetă epidemiologică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la Digi24.

Şeful DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, a declarat, miercuri, că a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.