Sorin Oprescu este liber! Trebuie să plătească o cauțiune de 5.000 de euro

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție și prins în Grecia, după ce a fugit din țară, poate fi eliberat pe cauțiune, a decis marți Curtea de Apel de la Atena.

Curtea de Apel a stabilit o cauțiune de 5.000 de euro.

Astfel, fostul primar al Capitalei trebuie să plătească, până mâine, o cauțiune de 5.000 de euro.

Sorin Oprescu nu are voie sa părăsească Grecia și va trebui să se prezinte în fiecare lună la poliție, pe data de 5 și pe data 16, pentru un control judiciar.

Printre argumentele apărătorilor, unul dintre judecători nu ar fi audiat martorii și nu s-ar fi uitat peste probele din dosar, dând o sentință ”în orb”, potrivit Antena 3.

Partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, a dat declaraţii marți, 31 mai, în faţa instanţei din Atena, unde se judecă extrădarea lui Sorin Oprescu. Adriana Nica a spus cu ochii în lacrimi că Sorin Oprescu este în pericol de moarte în cazul în care va fi extrădat în România.

Fostul primar general Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Când au fost să pună în aplicare mandatul de arestare, polițiștii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire.

El a fost găsit în Grecia.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati