Spitalul din Târgovişte angajează medici prin afişe puse pe stâlpii din București

Criza de personal de la Spitalul din Târgoviște i-a determinat pe doctori să-și caute colegi în Capitală. Astfel, pe mai mulți stâlpi din București au fost lipite anunțuri de angajare, informează antena3.ro.

Unitatea de primiri urgențe a Spitalului din Târgoviște are nevoie de opt medici. Pentru că au mai fost organizate concursuri și în urmă cu doi ani și nu s-a prezentat niciun candidat, Florin Gheorghe, directorul de îngrijiri medicale, s-a decis să ceară ajutorul colegilor din Capitală, pe care i-a sunat să se plângă că e mare nevoie de personal.

La scurt timp, s-a trezit că pe stâlpii din București au fost lipite câteva anunțuri în care scrie: ”Căutăm medici specialiști UPU-SMURD / SJU Târgoviște.”

Zilnic, la unitatea de primiri urgențe se prezintă zilnic între 250 și 300 de pacienți.

Din cauza deficitului de personal, e nevoie ca aceste posturi să fie ocupate astfel încât să se reducă timpul de așteptare, iar medicii să nu mai facă atât de multe gărzi suplimentare.

În prezent, România are un deficit de medici. Deși salariile medicilor au crescut din 2018 cu 80%, în prezent, e nevoie de 15.000 de medici la nivel naţional.

Deficitul de personal medical s-a accentuat în ultimul an, pentru că, în mai 2023, Guvernul a blocat concursurile pentru posturile publice, iar angajările se puteau face numai prin memorandum pentru fiecare domeniu în parte.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati