Stadiul proiectelor de infrastructură din Capitală. Dan: „Se reiau lucrările de lărgire pe Prelungirea Ghencea”

Primarul Nicușor Dan a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, în ce stadiu sunt marile lucrări de infrastructură din Capitală.

  • Lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea vor fi reluate, după un an de pauză, în zona din jurul podului Ghica se va putea circula din toamnă, iar stația de epurare de la Glina va fi gata în 2022.

Primarul General a precizat că săptămâna aceasta încep lucrările la Prelungirea Ghencea, în timp ce la blocul social din Ghencea operațiunea este în desfășurare.

În noiembrie anul trecut, când s-au sistat lucrările la lărgirea străzii Prelungirea Ghencea, lucrările la primul tronson, între Strada Brașov și strada Râul Doamnei, erau abia la 38%, potrivit datelor transmise de municipalitate, citate de Hotnews. Lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea au început în septembrie 2019, iar acestea aveau termen 24 de luni, respectiv septembrie 2021.

De asemenea, Nicușor Dan a mai anunțat următoarele:

  • parcarea de la capătul șoselei Pantelimon va fi finalizată în octombrie;
  • recepția la rețelele de infrastructură Henri Coandă, partea dinspre București, va fi făcută în cursul lunii octombrie;
  • lucrările de consolidare la fostul sediu al Primăriei Sectorului 5 vor fi gata în 2022, iar acolo se vor muta subordonatele PMB;

Totodată, edilul a susținut că fosta administrație s-a ocupat de anveloparea de blocuri, fără a finaliza lucrările.

„Facem ordine în haosul creat de fosta administrație. Administrația Firea a luat proiecte de la primăriile de sector, de exemplu, anvelopări de blocuri, pe care bineînțeles că nu le-a făcut”, a declarat Nicușor Dan.

Ca urmare, primăria Capitalei își va schimba strategia. „Transferăm investițiile mici și medii către primăriile de sector”, a mai spus Nicușor Dan.

Declarațiile au fost făcute marți, în cadrul unei conferințe de presă în care Nicușor Dan a prezentat bilanțul primelor 10 luni de mandat în fruntea Primăriei București.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati