STB Bucureşti vrea să înfiinţeze o linie de transport turistic de la Piaţa Presei la Piaţa Unirii

STB Bucureşti vrea să înfiinţeze o linie de transport turistic cu autobuze supraetajate care să circule de la Piaţa Presei la Piaţa Unirii.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi dezbătut în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei, scrie agerpres.ro.

Conform acestuia, se împuterniceşte expres Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (ADTPBI) să emită licenţele de traseu pentru autovehiculele STB necesare prestării serviciului prin curse regulate pentru linia turistică „Bucharest City Tour”.

În luna martie, STB a transmis Primăriei Capitalei propunerea de înfiinţare a unei linii de transport turistic cu autobuze de tip „double decker”, în scopul promovării obiectivelor turistice din Bucureşti.

Potrivit raportului de specialitate, linia turistică va avea următorul traseu: Piaţa Presei – Şos Kiseleff – Calea Victoriei – Bd. Naţiunilor Unite – Bd. Libertăţii – Bd. Unirii – Piaţa Unirii, cu întoarcere pe Bd. I.C. Brătianu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Charles de Gaulle – Bd. Constantin Prezan – Piaţa Arcul de Triumf – Şos. Kiseleff – Piaţa Presei.

În iunie 2009 a fost înfiinţată prima linie turistică din Bucureşti, fiind folosite autobuze închiriate de la terţi. Linia a funcţionat în perioada 2009 – 2019 (câte 4 – 6 luni/an), iar în perioada 2020 – 2022 a fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus.

Rutele şi programele de circulaţie vor fi stabilite de Adunarea generala a ADTPBI. STB este posesor al copiilor conforme pentru şase autovehicule deţinute în proprietate şi înmatriculate în Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati