Ștefan Rădulescu (CJ Ilfov) a discutat despre investiții la prima reuniune a Comitetului de monitorizare a Programului Regional București-Ilfov 2021-2027

0
159
Foto: Facebook / Ștefan Rădulescu

Vicepreședintele CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu, anunță că a participat la prima reuniune a Comitetului de monitorizare a Programului Regional București-Ilfov 2021-2027 (PR BI), unde a discutat despre dinamica din ultimii ani a populației din Ilfov, dar și despre importanța accesării fondurilor necesare unor investiții majore pentru întregul județ.

”Am participat la prima reuniune a Comitetului de monitorizare a Programului Regional București-Ilfov 2021-2027 (PR BI). Am discutat despre dinamica din ultimi ani a populație din #Ilfov, despre importanța accesării fondurilor necesare unor investiții majore pentru întregul județ, în domenii precum creșterea eficienței energetice a clădirilor, infrastructura pentru învățământul preuniversitar, cercetare, precum și multe altele”, a scris sursa citată pe pagina de Facebook.

Printre subiectele abordate în cadrul întâlnirii s-au aflat:
▪️ Metodologia generală de selecție a proiectelor;
▪️ Criterii specifice pentru proiectele ce vizează investiții pentru creșterea eficienței energetice în clădiri rezidențiale;
▪️ Criterii specifice pentru proiectele ce vizează investiții în infrastructura pentru învățământul preuniversitar.

De asemenea, Ștefan Rădulescu precizează că strategia de dezvoltare pregătită de Consiliul Judetean Ilfov cuprinde o serie de proiecte, atât proprii cât și ale UAT-urilor din Ilfov, care pot fi depuse pentru finanțare prin PR BI 2021-2027.

Printre acestea se află monitorizarea calității aerului și a deșeurilor, încurajarea turismului local, construirea de școli și grădinițe, zone de agrement și construirea de centre de afaceri.

”Facem echipă cu primăriile din Ilfov, astfel încât #împreună să putem dezvolta regiunea în concordanță cu creșterea accelerată a numărului locuitorilor ilfoveni. Vrem să le oferim oamenilor condițiile de infrastructură, utilități, mediu, sănătate și educație pe care și le doresc atunci când aleg să se mute în Ilfov”, mai spune vicepreședintele CJ Ilfov.

PR BI 2021-2027 are buget de 1,4 miliarde de euro. Alocarea UE este de 586 de milioane de euro, la care se adaugă o contribuție de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.