Stimularea ovariană, decontată în cadrul proiectului Newborn – Oncofertilitate derulat de Primăria Capitalei

O nouă procedură a fost inclusă în categoria celor decontate în cadrul proiectului Newborn – Oncofertilitate, derulat de Primăria Capitalei, în urma unei hotărâri votate, vineri, de consilierii generali. Această procedură este stimularea ovariană, etapă necesară în unele cazuri pentru a creşte şansele de a deveni părinţi, scrie news.ro.

Hotărârea iniţiată de primarul general, Gabriela Firea, pentru modificarea proiectului Newborn – Oncofertilitate prin introducerea unei noi proceduri a fost votată, vineri, de consilierii generali.

„Am iniţiat în anul 2018 proiectul Newborn – Oncofertilitate, preluat din lista celor primite în Campania “Propune pentru Bucureşti”. Cu un buget multianual de aproximativ 190.000 de euro, proiectul este derulat prin Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr.Panait Sîrbu”, şi are ca scop acordarea de sprijin financiar pentru prezervarea fertilităţii, celor care urmează să înceapă tratamentele oncologice”, a explicat Gabriela Firea.

Potrivit lui Ablakim Turkes, director medical ASSMB, proiectul aduce o modificare prin includerea unei noi proceduri în categoria celor decontate, pe lângă prelevarea, crioconservarea şi congelarea materialului genetic.

„Noua procedură decontată, aplicabilă doamnelor care beneficiază de proiect, este stimularea ovariană, pentru că specialiştii ne-au semnalat că sunt cazuri în care este necesară şi această etapă, pentru a creşte cât mai mult şansele celor afectaţi de a deveni părinţi”, a afirmat Ablakim Turkes.

Proiectul “Oncofertilitatea” are scopul de a ajuta persoanele diagnosticate cu cancer să aibă copil chiar şi după tratamentele oncologice, tratamente care pot avea ca reacţie adversă – temporară sau permanentă – infertilitatea. 

Proiectul se derulează prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale a Municipiului Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati