„Străzi Deschise” aniversează Bucureştiul cu zeci de evenimente pe Calea Victoriei şi Cheiul Dâmboviţei

„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” se alătură, în perioada 17-18 septembrie, seriei de evenimente care celebrează oraşul la „Zilele Bucureştiului” şi propune bucureştenilor un weekend aniversar cu Festivalul „Strada de C’Arte”, spectacole de circ, parade militare, concerte şi spectacole de teatru pe Calea Victoriei, sporturi nautice şi activităţi recreative la „Dâmboviţa Delivery”.

„Străzi deschise” continuă până pe 16 octombrie cu următoarele patru weekenduri pietonale în Bucureşti: 17-18 septembrie, 1-2 octombrie, 8-9 octombrie, 15-16 octombrie 2022. Detalii despre locaţiile şi programul artistic al weekendurilor viitoare „Străzi deschise” vor fi anunţate în curând.

Începând din aprilie 2022, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” propune locuitorilor o (re)împrietenire cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în mai multe zone centrale şi din sectoare. Zonele care devin pietonale variază de la weekend la weekend, proiectul urmărind să ofere posibilitatea cât mai multor locuitori ai Capitalei să se bucure de insule de relaxare temporare în spaţiul public altminteri aglomerat al oraşului. Programul artistic de pe traseele pietonale ale evenimentului, „Străzi deschise” se desfăşoară cu participarea instituţiilor de cultură, a artiştilor şi companiilor independente din Bucureşti.

Proiectul „Străzi deschise” este organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul  de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti.

Zone pietonale / Străzi deschise 17-18 septembrie 2022, între orele 09:00 şi 22:00:

  • Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei.

Programul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” pe Calea Victoriei | 17-18 septembrie

Cu ocazia aniversării a 563 de ani de existenţă a Capitalei, cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului „Strada de C’Arte” se alătură programului artistic „Străzi deschise” cu un maraton de artă în inima Bucureştiului.

Din seria proiectelor câştigătoare ale Apelului deschise „Străzi deschise” fac parte concertul „Zaharenco Band” de sâmbătă, 16 septembrie şi performance-ul participativ „Kablat la trecători” de duminică, 17 septembrie.

Atmosfera festivă în acest weekend este completată de spectacole de jonglerie, echilibristică şi acrobaţii ale Circului Metropolitan Bucureşti şi de parada de uniforme militare, arme şi harnaşament militar a Asociaţiei de Reconstituiri Istorice Ferdinand I.

În premieră la „Străzi deschise”, Radio Bucureşti FM transmite live emisiunea „City Break”, fotograful Iulian Ignat prezintă expoziţia „Prea departe de casă”, iar Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română a pregătit pentru duminică un spectacol muzical-coregrafic de folclor.

Programul „Străzi deschise, Bucureşti” din afara traseului pietonal | 17-18 septembrie

Ediţia din acest an a evenimentului „Dâmboviţa Delivery” se desfăşoară în cadrul proiectului „Străzi deschise – Bucureşti” în perioada 16-18 septembrie. Organizat de Nod Makerspace, Fundaţia Cărtureşti şi Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, proiectul valorifică Dâmboviţa ca arteră verde a Bucureştiului, pe care o transformă într-un spaţiu public vibrant în care oamenii se pot bucura de apă, de faună, floră şi de comunitate.

Timp de trei zile, pe segmentul de râu Timpuri Noi – Mihai Bravu, „Dâmboviţa Delivery” recucereşte apa cu sporturi nautice şi animă strada cu peste 30 de spectacole, ateliere şi activităţi culturale şi sportive pentru cei mari şi cei mici.

Proiectul câştigător al Burselor de idei „Bucureşti RE:imaginat”, Clubul de lectură „Institutul Blecher” duce poezia în cartiere cu seria specială de evenimente „perife(e)rice”. A treia ediţie are loc duminică, 18 septembrie, pe terasa Gaşca Veche din Zona Mişilor-Obor şi îi are ca invitaţi pe poeţii Livia Ştefan şi Artiom Oleacu.

Şcoala de Artă Bucureşti revine în programul „Străzilor deschise”, de această dată cu o expoziţie de artă decorativă şi design vestimentar ce va fi deschisă în ambele zile de weekend, la Casa Eliad din Bulevardul Mircea Vodă, între orele 12.00 şi 18.00.

Restricţii rutiere

Calea Victoriei | În perioada 17-18 septembrie 2022, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea maşinilor pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Rutele alternative de transport sunt disponibile AICI.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfăşoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victorieise reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati