Studenții pot reveni la orele online. Ministrul Educației va emite un OUG în acest sens

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmis o notă către universități prin care le anunță că va emite o Ordonanță de Urgență prin care va confirma posibilitatea desfășurării orelor online până la finalul anului universitar.

Anunțul a fost făcut de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești Românești (ANOSR).

„După aproape 3 săptămâni, Ministerul Educației cedează în fața inevitabilului și în fața solicitărilor studenților: recunoașterea posibilității desfășurării activității didactice și în format online, chiar după ridicarea stării de alertă!”, a transmis ANOSR într-un mesaj pe Facebook.

„Având în vedere Ordonanța de Urgență ce va fi adoptată, este cu atât mai clar că universitățile care au decis trecerea la activități didactice față în față pe motive nefondate cum ar fi că legea (sau Ministerul Educației) ar impune această soluție, trebuie să reconsidere decizia și, în cadrul Senatelor, să stabilească pe baza unor argumente temeinice, de fond, dacă vor continua fizic sau online. Din acest punct de vedere, perspectiva studenților, cei care sunt principalii afectați de o decizie care să implice mutarea în centrele universitare, trebuie să fie esențială”, au mai transmis studenții.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati