Studenții UB, invitați să se înscrie la microprogramele Global Awareness și Civic Engagement

Studenții UB sunt invitați să se înscrie la microprogramele Global Awareness și Civic Engagement, organizate în limba engleză de Universitatea din București în parteneriat cu Universitatea din Tübingen și Universitatea Autonomă din Madrid.

Programele vizează două direcții de studiu: Global Awareness și Civic Engagement.

Termen limită pentru înscrierea la ambele cursuri: 20 octombrie 2021

Microprogramul CIVIS “Global Awareness”

Una dintre misiunile fundamentale asumate de CIVIS este conștientizarea și găsirea de soluții la provocări globale esențiale precum problemele legate de energie, climat și mediu. Astfel, ca universități membre CIVIS, Universitatea din București, Universitatea din Tübingen și Universitatea Autonomă din Madrid oferă studenților posibilitatea de a participa la programul comun intitulat „Global Awareness”.

Acesta va asigura o cunoaștere aprofundată a proceselor de globalizare și migrație, precum și oportunitatea de a reflecta la interconectarea și inter-relaționarea globală de fiecare zi. Acoperind o arie largă de subiecte și abordări, cursul va contribui la dezvoltarea unor competențe trans- și interdisciplinare, precum și a unor abilități de identificare a soluțiilor pentru diverse probleme sociale, culturale, economice, juridice, politice și ecologice din prezent, prevenind astfel fenomene precum rasismul și încurajând respectarea păcii și a înțelegerii între oameni diferiți. În acest mod, studenții vor dobândi acele abilități care îi pot transforma în actori responsabili ai unei lumi globalizate.

Microprogramul CIVIS “Global Awareness” este structurat în patru părți și le va aduce studenților 15 credite suplimentare:

  1. Cursuri introductive
  2. Cursuri tematice
  3. Proiecte de cercetare ale studenților
  4. Proiecte comune cu universitățile partenere

Înscrierea se va face prin intermediul următorului formular online: https://forms.gle/Sbcj4okSiXTe6M4X7.

Microprogramul CIVIS “Civic Engagement”

Una dintre misiunile fundamentale asumate de CIVIS vizează promovarea implicării civice. În calitate de universități membre CIVIS, Universitatea din București, Universitatea din Tübingen și Universitatea Autonomă din Madrid oferă studenților posibilitatea de a participa la programul comun intitulat „Civic Engagement”. În acest fel, cele trei universități își propun să-și încurajeze studenții să-și asume în mod activ responsabilități în societatea actuală în timp ce își analizează critic propriile experiențe de voluntariat.

Microprogramul CIVIS “Civic Engagement” conține trei unități diferite, obligatorii. Cel puțin una dintre acestea trebuie să fie efectuată la o universitate din afară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati