Studiu: Vaccinul Pfizer este eficient împotriva tulpinii braziliene a SARS-CoV-2

Vaccinul Pfizer s-a dovedit a fi eficient în fața tulpinii braziliene a SARS-CoV-2, potrivit unui studiu de laborator publicat în New England Journal of Medicine.

Studiul arată că sângele prelevat de la persoanele vaccinate cu serul produs de Pfizer-BioNTech a neutralizat o versiune a virusului care conținea aceleași mutații ca tulpina identificată în Brazilia, P1, extrem de contagioasă, notează gandul.ro.

De asemenea, specialiștii susțin că abilitatea de neutralizare a acestei variante de virus este similară cu efectul vaccinului asupra unei versiuni anterioare a virusului, identificate anul trecut.

BREAKING Au fost depistate primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus, unul la București și celălalt la Pitești

Vaccinul Pfizer neutralizează și alte tulpini contagioase ale virusului

Anterior, compania farmaceutică Pfizer a anunțat că vaccinul său s-a dovedit a fi eficient și împotriva tulpinii britanice a SARS-CoV-2, dar și împotriva tulpinii sud-africane a virusului, ambele foarte contagioase.

Cu toate acestea, tulpina identificată pentru prima dată în Africa de Sud poate să producă scăderea cantității de anticorpi produși de vaccin.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati