Studiu: Vaccinul Pfizer este eficient împotriva tulpinii braziliene a SARS-CoV-2

0

Vaccinul Pfizer s-a dovedit a fi eficient în fața tulpinii braziliene a SARS-CoV-2, potrivit unui studiu de laborator publicat în New England Journal of Medicine.

Studiul arată că sângele prelevat de la persoanele vaccinate cu serul produs de Pfizer-BioNTech a neutralizat o versiune a virusului care conținea aceleași mutații ca tulpina identificată în Brazilia, P1, extrem de contagioasă, notează gandul.ro.

De asemenea, specialiștii susțin că abilitatea de neutralizare a acestei variante de virus este similară cu efectul vaccinului asupra unei versiuni anterioare a virusului, identificate anul trecut.

BREAKING Au fost depistate primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus, unul la București și celălalt la Pitești

Vaccinul Pfizer neutralizează și alte tulpini contagioase ale virusului

Anterior, compania farmaceutică Pfizer a anunțat că vaccinul său s-a dovedit a fi eficient și împotriva tulpinii britanice a SARS-CoV-2, dar și împotriva tulpinii sud-africane a virusului, ambele foarte contagioase.

Cu toate acestea, tulpina identificată pentru prima dată în Africa de Sud poate să producă scăderea cantității de anticorpi produși de vaccin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version