SURSE: Termenul de trei luni pentru suspendarea PUZ-urilor de sector, înlocuit cu un an

Termenul de trei luni pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector va fi modificat la 12 luni, au precizat surse din cadrul municipalităţii.

Conform acestora, proiectul a fost modificat la nivelul Comisiei de urbanism, astfel încât PUZ-urile coordonatoare de sector să fie suspendate pentru un an, scrie Agerpres.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti trebuia să se întrunească în şedinţă vineri, de la ora 11,00, pe ordinea de zi figurând cinci proiecte privind suspendarea unor PUZ-uri coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6. Forma postată iniţial pe site-ul PMB prevedea suspendarea pentru o perioadă de doi ani. Ulterior, aceasta a fost modificată la trei luni.

Consilierii generali ai USR PLUS au anunţat joi că vor vota pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sectoare pentru o perioadă de doi ani, apreciind că acestea conţin „prevederi derogatorii profund nocive”, menite să continue dezvoltarea urbanistică „haotică” din ultimii ani.

Ulterior, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat că primarul general, Nicuşor Dan, a fost de acord cu reducerea termenului de suspendare propus de la doi ani la trei luni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati