Tânărul care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern a fost reținut

Un tânăr de 25 ani din București, cu afecțiuni psihice, a fost reținut luni de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 în cazul amenințărilor cu moartea transmise actriței Maia Morgenstern.

El este acuzat de amenințare pe criterii de etnie și religie.

”La data de 27.03.2021, suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea amenințări cu moartea și cu alte vătămări la adresa pesoanei vătămate și la adresa angajaților Teatrului Evreiesc de Stat”, au anunțat procurorii într-un comunicat de presă.

Dosarul a fost declinat Parchetului Judecătoriei Sectorului 3, scrie G4Media.ro.

Duminică, un echipaj de poliție, însoțit de mama tânărului, s-a deplasat la domiciliul acestuia pentru a ridica echipamentul informatic folosit, urmând a fi predat de bunăvoie, potrivit sursei citate.

Actrița Maia Morgenstern a depus plângere la poliție, după ce a primit un email în care era amenințată cu moartea, atât ea cât și familia ei. Mesajul antisemit, redactat cu o virulență extremă, greu de descris, a fost făcut public de actriță pe contul de Facebook, de Ziua Teatrului și de sărbătoarea evreiască Pesah.

Mesajul amenințător a fost transmis pe toate adresele oficiale ale Teatrului Evreiesc de Stat, fiind semnat: „Din partea AUR”.

Liderul AUR, George Simion a transmis că se dezice și condamnă atacul la adresa actriței, apreciind că expeditorul nu poate fi membru al partidului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati