Tătaru despre tragedia de la Piatra Neamţ: Toţi ar trebui să ne simţim vinovaţi din miniştrii care am fost

0
61
tataru si orban

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, nu se consideră prea vinovat în privinţa tragediei de la Piatra Neamţ, şi nici pentru tot ceea ce se întâmplă în sănătatea românească.

„Toţi ar trebui să ne simţim vinovaţi din miniştrii care am fost”, a declarat Tătaru luni, la finalul unei şedinţe cu premierul Ludovic Orban, întrebat de un reporter dacă se simye vinovat şi ar trebui să-şi dea demisia.

„Sunt şapte luni şi jumătate în care am girat sau am gestionat o pandemie într-un context în care, cumva, ne întoarcem la acest sistem medical românesc. Cred că dacă reuşeam, în trecerea în starea de alertă să menţinem coordonarea acestor spitale la Ministerul Sănătăţii şi să avem o putere în a decide în interiorul acestor secţii şi acestor managemente, cred că puteam face mai mult. M-am gândit la tot ce a însemnat tragedia, m-am gândit la tot ce au însemnat acei oameni, m-am gândit la tot ce au însemnat familiile lor, m-am gândit la tot ce a însemnat un act medical de calitate care ar trebui dat în orice unitate medicală care este în subordinea Ministerului Sănătăţii sau la tot ce înseamnă autoritate locală. Şi atunci, făcând o analiză vizavi de aceste lucruri, deciziile pe care le voi face în contnuare vor fi cele în care voi continua o activitate şi o reformă în sistemul medical românesc”, a declarat Tătaru.

El a precizat că luni dimineaţă a discutat cu managerul Spitalului de Urgenţă din Piatra Neamţ.

„Astăzi operaţionalizează terapia intensivă de la etajul 3, de unde sâmbătă au mutat către etajul 2. L-am întrebat şi de necesar. Au în acest moment toate dotările pentru 11 paturi de terapie intensivă care vor fi operaţionalizate în această seară sau mâine dimineaţă. În UPU au pregătite două paturi de terapie intensivă care pot prelua nişte pacienţi dacă ei se agravează”, a spus Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.