Taxe mai mari pentru mașinile poluante. Anunțul făcut de Tanczos Barna

0
702
sursa foto: Pexels

Tanczos Barna, Ministrul Mediului, spune că anumite taxe ar putea fi majorate, pentru ca șoselele din România să aibă din ce în ce mai puține mașini poluante, asta în contextul în care, în România, numărul de mașini second-hand înmatriculate este semnificativ mai mare decât cel al autoturismelor noi.

„Degeaba investim noi foarte mult şi venim din partea statului cu acest sprijin către cei care cumpără maşini noi, dacă pe partea cealaltă înmatriculările se fac la liber.

De aceea propun şi colegilor mei din coaliţie să avem în balanţă cele două măsuri: de stimul pentru maşinile noi şi de descurajare. Descurajarea se face ori prin majorare de taxe, ori prin taxă nouă. Guvernul a spus că nu vom introduce taxe noi, rămâne varianta ca anumite taxe existente, în cazul maşinilor vechi şi foarte poluatoare, să fie majorate”, a declarat Tanczos Barna, Ministrul Mediului, potrivit Digi24.

Guvernul ar putea crește plafonul până la care pot fi impuse taxele locale pentru autovehicule poluante, a mai adăugat Ministrul. Cu toate acestea, demersul necesită o atenție sporită pentru persoanele care nu au posibilitatea financiară de a-și cumpără singuri o mașină mai scumpă și implicit nepoluantă. Aceste categorii necesită sprijin în continuare din partea statului, mai spune sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.