Taxe şi impozite mai mari în Bucureşti. Hotărârea a fost adoptată de CGMB

Viaţa în Capitală devine din ce în ce mai scumpă. De la începutul anului s-au scumpit chiriile pentru locurile de parcare, iar acum se vor majora şi taxele şi impozitele locale.

Astfel, taxele şi impozitele locale vor creşte cu 5,1% în 2023, conform ratei inflaţiei, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în şedinţa de joi, 28 aprilie.

În hotărârea adoptată cu 30 de voturi „pentru”, 18 „împotrivă” şi trei abţineri sunt invocate prevederi ale Codului fiscal, conform cărora, în cazul oricărui impozit sau taxe locale, ce constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite cifre în lei, sumele respective se indexează anual, până pe 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor şi Ministerului Dezvoltării.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Dezvoltării, pentru anul 2021, rata inflaţiei este de 5,1%.

Cine beneficiază de reducere cu 95%

Proiectul de hotărâre menţine reducerea cu 95% a impozitului pentru mijloacele de transport hibride.

Totodată, bonificaţia pentru plata cu anticipaţie, până pe 31 martie, a impozitului/taxei pe clădiri, pe teren şi a impozitului pe mijloacele de transport datorate de contribuabili pentru întregul an este de 10%.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati