Taxele şi impozite locale ar putea fi majorate cu circa 14% în Bucureşti

Taxe şi impozite locale mai scumpe cu aproape 14% în Bucureşti – cel puţin asta prevede un proiect de hotărâre al Primăriei Capitalei.

Taxele şi impozitele locale din Bucureşti ar urma să crească cu 13,8% în 2024, adică cu rata inflaţiei, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei.

„Conform prevederilor art. 491 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, taxele şi impozitele locale se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior.

Astfel, pentru anul 2024, impozitele şi taxele locale se indexează cu indicele inflaţiei, respectiv 13,8%, conform informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice”, informează Primăria Municipiului Bucureşti, într-un comunicat de presă.

În 2023, taxele şi impozitele locale au fost majorate cu 5,1%, conform ratei inflaţiei. În 2022, majorarea a fost de 2,6%, în 2021, taxele şi impozitele locale au fost indexate cu 3,8%, iar pentru anul 2020 cu 4,6%, potrivit agerpres.ro.

În prezent, Primăria Capitalei preciza că indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 4,6% echivalează, pentru locuinţe persoane fizice rezidente, cu o creştere de 4 – 7 lei pentru garsonieră; 4 – 9 lei pentru un apartament cu două camere; 7 – 12 lei pentru un apartament cu trei camere; 9 – 18 lei pentru un apartament cu patru camere.

Pentru un apartament cu două camere, de pildă, proprietarii vor da cu aproape 30 de lei mai mult. Iar la patru camere, sumă se dublează.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati