Teatru și pictură pentru copiii români din Spania

0

Misiunea diplomatică de la Madrid a fost gazda unui eveniment artistic de excepție, care a îmbinat armonios teatrul și pictura. Ambasadorul României George Bologan prezent la eveniment a subliniat importanța culturii  în consolidarea comunității și necesitatea ca tinerii să fie încurajați să citească, să își dezvolte imaginația, creativitatea, bagajul de cunoștințe generale și vocabularul deoarece frumosul și binele pătrund în societate prin intermediul nostru.

Teatrul Coquette ne-a adus în lumea fantastică a copilăriei, oferind publicului numeros, copii și părinți, o inedită adaptare teatrală după basmul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, purtând semnătura renumiților actori Olga Delia Mateescu și Constantin Andrei-Ionescu.

A fost o nouă întâlnire emoționantă cu Petre Ispirescu, marele culegător de povești al românilor, la nici o săptămână după lansarea, la sediul misiunii noastre diplomatice, a traducerii în limba spaniolă a 34 de basme semnate de același autor, presărate cu minunatele ilustrații ale Roxanei Irimia. C

opiii, dar și părinții, au fost purtați pe meleaguri fantastice, în aventuri în care au întâlnit personaje mitice, bine-cunoscute copilăriei noastre: Gheonoaia cu două capete, Zâna, Unchiașul cel Bătrân, Calul Înaripat.

După terminarea spectacolului, copiii au fost invitați să intre în lumea culorilor, împreună cu Asociația Povestea Abecedarului din Sevilla și tânăra artistă de numai 16 ani, Maia Theodora Crețu care a prezentat minunata expoziție „Reflecții ale vieții mele în culori”, dedicată Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului (20 noiembrie). Expoziția a revelat publicului evoluția artistică a protagonistei, care a început să creeze de la vârsta de 10 ani. Într-o atmosferă caldă și primitoare, tânăra artista alături de Andreea Grigore, neobosita însuflețitoare a Poveștii Abecedarului, i-au încântat pe cei  mici cu un atelier de creat felicitări.

Copiii au fost inspirați și încurajați de Maia să își dezvolte talentul artistic prin desen și creativitate. A fost un prilej de bucurie, uniune și sărbătoare pentru copiii români, o parte dintre ei călătorind la Madrid cu Povestea Abecedarului tocmai din Sevilla.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version