Teatrul Bulandra celebrează online Săptămâna Shakespeare

Teatrul Bulandra s-a remarcat de-a lungul timpului prin actori de elită si regizori de excepţie care au creat spectacole de prestigiu. În această perioadă de restriste, prin programul pe care îl propune, Teatrul Bulandra îsi doreste să întoarcă spectatorilor săi o parte din iubirea pe care, generaţii după generaţii, i-au arătat-o. Asa am putut ajunge online în 975.432 de locuinţe de români din Bucuresti, din România si din întreaga lume!

În săptămâna care va urma, publicul de pretutindeni îsi va putea aminti de montări celebre si va putea revedea online – pe pagina oficială de facebook si pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro – producţii de neuitat din repertoriul Teatrului.

Ziua de 23 aprilie este una marcantă pentru lumea teatrului de pretutindeni pentru că reprezintă data nasterii lui William Shakespeare. Pentru a sărbători acest moment atât de special, Teatrul Bulandra intenţionează să dedice săptămâna 20-26 aprilie operelor marelui dramaturg montate de-a lungul timpului pe cele două scene ale sale.

Astfel, în intervalul menţionat, pe pagina oficială de facebook a Teatrului Bulandra vor fi prezentate, cu fotografii si informaţii, 23 de spectacole pe texte de Shakespeare puse în scenă la Teatrul Municipal L.S. Bulandra, în perioada 1947-2020. Multe dintre fotografiile care urmează să fie postate sunt inedite si expuse pentru prima dată publicului larg. Vor fi imagini din puneri în scenă celebre precum: Cum vă place montat în anul 1961 de Liviu Ciulei; Julius Caesar pus în scenă de Andrei Şerban în anul 1968; Hamlet regizat de Alexandru Tocilescu în 1985, Îmblânzirea scorpiei din anul 2000, în regia lui Mihai Măniuţiu si multe alte spectacole. Cu această ocazie, vor putea fi revăzuţi în roluri importante din cariera lor actorii care au scris istoria Teatrului Bulandra cum ar fi: Fory Etterle, Beate Fredanov, Octavian Cotescu, Ileana Predescu, Clody Bertola, Petre Gheorghiu, Rodica Tapalagă, Florian Pittis, Gina Patrichi, Toma Caragiu, Ştefan Bănică, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Mariana Mihuţ, Virgil Ogăsanu, Emmerich Schaffer, Oana Pellea, Marcel Iures si atâţia alţii…

Pe lângă documentarea si ilustrarea celor 23 de producţii, Teatrul Bulandra va continua transmiterea pe pagina oficială de facebook si pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro a unor montări importante din repertoriul său.

Miercuri, 22 aprilie, ora 19:00 se va transmite în regim de live streaming filmul realizat în timpul repetiţiilor la spectacolul Furtuna de William Shakespeare, regizat de Liviu Ciulei în 1979. Filmul este realizat de criticul si istoricul de film Costel Safirman si surprinde imagini cu actorii: George Constantin, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Ştefan Bănică, Florian Pittis, Fory Etterle, Ion Caramitru lucrând cu regizorul si mentorul multora dintre ei, Liviu Ciulei. Această transmisie este realizată prin bunăvoinţa si cu acordul domnului Costel Safirman.

Joi, 23 aprilie, ora 19:00, în ziua în care este aniversat William Shakespeare, Teatrul Bulandra transmite în regim de live streaming înregistrarea spectacolului Poveste de iarnă, în regia lui Alexandru Darie (1994). Poveste de iarnă este a doua montare a Alexandru Darie la Teatrul Bulandra (prima fiind Mephisto de Horia Gârbea) si va reprezenta un moment important din viaţa sa regizorală, cu această producţie Teatrul Bulandra, regizorul si actorii fiind nominalizaţi în anul 1995 la cinci premii UNITER pentru: cea mai bună regie, cel mai bun spectacol, cel mai bun actor, cea mai bună actriţă si cea mai bună scenografie, iar Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru i-a acordat premiile pentru cel mai bun spectacol al anului si cel mai bun actor în rol principal.

Ca de fiecare dată, Teatrul Bulandra a pregătit pentru spectatorii săi un program online plin de substanţă si, cu ocazia aniversării lui William Shakespeare, va readuce în prim plan două producţii care au însemnat un moment de turnură definitoriu atât din punct de vedere vizual cât si al abordării regizorale si interpretării actoricesti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati