Termoenergetica București: Lucrări la conducte primare, începând de luni, în Sectoarele 1, 2, 4, 5 şi 6

0
280

Lucrări de înlocuire, modernizare şi reparaţii pe conducte primare vor avea loc, începând de luni, în zone din Sectoarele 1, 2, 4, 5 şi 6 din Capitală, informează Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB).

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, vor fi efectuate următoarele intervenţii:

* Conducta Magistralei I – CET Cet Energo – Dn 400 milimetri şi Magistrala II Vest Dn 800 milimetri, în zona intersecţiei bulevardului Iuliu Maniu cu strada Valea Cascadelor şi a străzilor Ametistului, Mărgelelor şi Apusului din Sectorul 6. Echipele companiei vor executa lucrări de înlocuire a conductei cu diametrul de 800 milimetri, două vane cu diametrul de 400 milimetri şi alţi şase metri de conductă Dn 400 milimetri.

Tot luni, vor începe lucrările de înlocuire a conductelor în cadrul Lotului 5, Obiectivul 25 din proiectul POIM cu finanţare europeană. Se vor executa lucrările necesare montării unui provizorat care să asigure furnizarea apei calde pe toată durata executării lucrărilor în acest proiect al municipalităţii.

De asemenea, vor fi executate şi lucrările necesare montării unui alt provizorat de aproximativ 300 metri de conductă (Dn 150 milimetri), pentru realizarea reparaţiilor la conductele Dn 400 milimetri din zona străzii Apusului, fără a fi sistată furnizarea apei calde pentru clienţi, pe toată durata lucrărilor de primă urgenţă desfăşurate de o firmă terţă. Pentru realizarea provizoratului, va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 17 şi 21 iulie, ora 23,00, pentru aproximativ 200 de blocuri. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1969, această porţiune de reţea având aproape 55 de ani de funcţionare.

* Lucrări de înlocuire a reţelei pe conducta Dn 600 milimetri, în zona Aleilor Râul Sadului şi Ciceu, strada Aliorului şi Aleea Niculiţel din Sectorul 4. Se vor înlocui aproximativ 60 metri de conductă cu acelaşi diametru. Acesta este motivul pentru care, în perioada cuprinsă între 17 şi 21 iulie, ora 23,00, va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, pentru 90 de blocuri din această zonă. Anul de punere în funcţiune a conductei este 1977, această porţiune de reţea având peste 45 de ani de funcţionare.

* Conducta Magistralei Progresul Berceni Dn 800 milimetri, în zona bulevardului Constantin Brâncoveanu şi a şoselei Olteniţa din Sectorul 4. Se vor executa lucrările de punere în funcţiune a tronsonului modernizat prin proiectul Primăriei Municipiului Bucureşti – Obiectivul 5 şi se vor executa operaţiunile de blindare a unei noi porţiuni de reţea, pentru continuarea lucrărilor, fără sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă.

Totodată, echipele companiei vor interveni pentru a efectua lucrările de reparaţii a avariilor din reţeaua primară în zona şoselei Olteniţei şi a străzii Padeşului din Sectorul 4. Pentru aproximativ 150 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 17 şi 24 iulie, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1989, această porţiune de reţea având aproape 35 de ani de funcţionare.

Lucrări de înlocuire a reţelei pe conducta Dn 800 milimetri, în zona bulevardului Unirii din Sectorul 5. Se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ zece metri de conductă cu acelaşi diametru. Pentru aproximativ 40 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, în perioada cuprinsă între 14 şi 21 iulie, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1991, această porţiune de reţea având peste 30 de ani de funcţionare.

* Lucrări de reparaţii la conducta Dn 400 milimetri, în zona Gării de Nord şi a Maternităţii Polizu din Sectorul 1, unde se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ 15 metri de conductă. Pentru aproximativ 30 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 18 şi 20 iulie, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1962, această porţiune de reţea având peste 60 de ani de funcţionare.

* Continuă lucrările de înlocuire a conductei Dn 200 milimetri, în zona străzii Sld. Gheorghe Stănescu din Sectorul 2, unde va fi schimbată o lungime totală de ţeavă de 60 de metri şi va fi realizată subtraversarea Şoselei Pantelimon. De aceea, până în data de 28 iulie, ora 23,00, furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru 10 de blocuri din această zonă va rămâne sistată. Anul de punere în funcţiune a conductei este 1978, această porţiune de reţea având aproape 45 de ani de funcţionare.

Termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operaţiuni, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

Sursa: PRESSONLINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.