Test rapid pentru coronavirus care oferă rezultatul în 39 de minute

1
132
coronavirus
sursa foto: Unsplash

Compania Bosch a anunţat că a dezvoltat un nou test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic, pentru detectarea agentului patogen SARS-CoV-2, testul oferind un rezultat fiabil în 39 de minute şi este cel mai rapid test de reacţie în lanţ a polimerazei (PCR) la nivel mondial.

”Bosch a dezvoltat un nou test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic, pentru detectarea agentului patogen SARS-CoV-2. Testul oferă un rezultat fiabil în 39 de minute şi în prezent este cel mai rapid test de reacţie în lanţ a polimerazei (PCR) la nivel mondial.

Noul test rapid Bosch este destinat utilizării descentralizate în centrele de testare mobile din staţiile de service de pe autostrăzi sau din aeroporturi.

Persoanele pentru care este efectuat testul pot obţine un rezultat fiabil în timp ce se află la locul de testare”, a anunţat grupul.

Testul, aprobat de CE, este disponibil acum în Europa şi ajută la evitarea petrecerii timpului în carantină, uşurează activitatea laboratoarelor şi contribuie la siguranţa călătoriilor şi a muncii, arată Bosch, potrivit news.ro.

”Cred că este important ca oamenii să ştie cu claritate care este starea lor de sănătate cât mai rapid posibil. În acest sens, cunoştinţele ştiinţifice şi datele obţinute din cercetare pot aduce oamenilor beneficii imense. În următoarele câteva luni, ne vom confrunta cu provocarea de a fi nevoiţi să testăm mai mulţi oameni. Procedura îmbunătăţită de testare dezvoltată de Bosch cu sprijinul BMBF reprezintă un ajutor extraordinar în această activitate complexă. Îmbunătăţirea rapidă a capacităţilor noastre tehnologice demonstrează realizările inovatoare pe care le pot furniza companiile germane în perioade de criză”, spune ministrul federal al educaţiei şi cercetării, Anja Karliczek.

Testul are o sensibilitate de 98 de procente şi o specificitate de 100 de procente.

Testele PCR sunt considerate standardul de aur al metodelor de testare.

Bosch a lansat primul test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic la sfârşitul lunii martie, după doar şase săptămâni de dezvoltare. Ca test multiplex, verifică simultan probele cu privire la virusul SARS-CoV-2 şi la alte nouă boli respiratorii în două ore şi jumătate. Noul test accelerat este destinat în exclusivitate testării pentru SARS-CoV-2.

Iar activitatea de dezvoltare este încă desfăşurare la Bosch, astfel că, de la începutul lunii octombrie 2020, va fi posibilă evaluarea simultană a cinci probe într-un singur cartuş de testare şi la o viteză comparabilă: o premieră mondială, potrivit companiei.

”Bosch sporeşte astfel capacitatea de testare disponibilă, permiţând prelucrarea complet automatizată a peste 160 de probe pe zi cu ajutorul unui dispozitiv Vivalytic. În plus, software-ul optimizat va reduce în următoarele săptămâni timpul de obţinere a rezultatului testului SARS-CoV-2 pentru probe pozitive”, precizează grupul.

Avantajele testului rapid Bosch constau nu numai în analiza rapidă, ci şi în uşurinţa utilizării.

”Este prelevată o probă din nasul sau gâtul pacientului folosind un tampon steril şi este introdusă în cartuşul de testare. Apoi, cartuşul de testare, care conţine deja toţi reactivii necesari pentru testare, este introdus în dispozitivul Vivalytic pentru analiză automatizată. Dispozitivul de analiză Vivalytic este conceput pentru a fi uşor de utilizat; personalul medical necesită doar o scurtă pregătire cu privire la modul de utilizare. Dezvoltarea sistemului Vivalytic, care include un dispozitiv de analiză şi cartuşe de testare, a rezultat dintr-o colaborare de lungă durată între cercetarea corporativă şi ingineria avansată Bosch şi Bosch Healthcare Solutions”, spun reprezentanţii grupului.

Până la finalul anului, Bosch intenţionează să atingă o capacitate de un milion de teste.

1 COMENTARIU

  1. Care standard de aur???? Care specificitate 100%???????? Doamne, cate minciuni!!!! RENAR nu a omologat si nu va omologa NICIODATA asemenea teste frauduloase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.