Timp liber! Ce putem face în acest weekend în Capitală

„Maratonul Internaţional Bucureşti”, „Bărbaţi pe Mătăsari” şi „Străzi Deschise” sunt doar câteva dintre evenimentele din acest weekend din Capitală. Iată ce putem face în București în acest sfârșit de săptămână!

Maratonul Internaţional Bucureşti

Aproximativ 15.000 de alergători sunt aşteptaţi să participe la cursele celei de-a 15-a ediţii a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, care va avea loc în acest weekend.

Traseul curselor cuprinde cele mai importante repere ale Bucureştiului, cu punct de plecare Bd. Libertăţii (în dreptul Parcului Izvor) şi sosire în Piaţa Constituţiei, parcurgând bulevardele din centrul, nordul şi estul Bucureştiului (Calea Buzeşti, Piaţa Victoriei, Şoseaua Kisseleff, Calea Victoriei, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd. Basarabia).

Bărbați pe Mătăsari

Bărbați pe Mătăsari se dorește a fi o extinderea a Festivalului Femei pe Mătăsari. Ediția aceasta de toamnă strada Mătăsari o să găzduiască mici meșteșugari, artiști si artizani, afaceri conduse de bărbați care au înțeles orașul, care fac din acesta un loc mult mai frumos si mai prietenos.

Oraganizatorii definesc Bărbați pe Mătăsari ca festivalul urban care a schimbat percepția asupra zonelor adiacente centrului Bucureștiului.

Vezi programul complet al evenimentului.

Grădina cu Artiști

Evenimentul „Grădina cu artiști” are loc în acest weekend în Parcul Național, unde vor avea loc activități de reciclare creativă, workshop-uri de jucării realizate din PET-uri și carton, bijuterii și accesorii realizate din creioane și resturi textile, spectacole de teatru pentru copii și concerte.
  • Totodată, în perioada 07-16 octombrie, va putea fi admirată expozița „Viața în plastic”, unde vor fi expuse lucrări de artă ce au ca temă principală- reciclarea și sustenabilitatea.
Programul detaliat al evenimentului poate fi consultat aici – www.gradinacuartisti.ro .

Art Safari 2022

Art Safari se întoarce și acest weekend. Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului București) din strada Lipscani, nr. 18-20, devine din nou hotspot cultural al României, în perioada 23 septembrie – 11 decembrie.

Ediția aniversară Art Safari aduce o dublă premieră: prima expoziție din țară, dar și din Europa de Est, cu opere extrem de valoroase din colecția muzeului Victoria and Albert, Londra. Aceasta este, de altfel, cea mai valoroasă expoziție de artă aflată acum pe teritoriul României.

Programul evenimentului din acest weekend.

Anatolian Food Fest-Ediția de Toamnă

În perioada 7-9 octombrie, Anatolian Food Fest vine în parcul Titan, unde vă așteptă cu multe bunătățuri turcești, cu mult spectacol și multe concursuri!
  • Hai să degustăm ultima oară anul acesta un Adana Kebab și să ne îndulcim cu o baklava sau doar să ne încălzim la un ceai turcesc sau o cafea făcută la nisip!

Vezi aici programul evenimentului!

Barbeque Fest-Pastrama și Mici

În acest weekend, în Parcul Unirii din București are loc Barbeque Fest-Pastrama și Mici, un eveniment pentru cei gurmanzi.

Tematica târgului:

  • Mâncare și băuturi;
  • Frumusețe și cosmetice;
  • Sănătate și bunăstare;
  • Fashion organic;
  • Ateliere de creație, ateliere de pictat și sculptat dovleci;
  • Producători agricoli;
  • Mustărie.

Vezi aici mai multe detalii!

„Ziua Națională a produselor agroalimentare românești”

În București, târgul organizat în curtea Ministerului Agriculturii cu ocazia “Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești” își va deschide porțile sâmbătă 8 octombrie 2022, ora 9:00.

Oaspeții sunt așteptați cu o gamă variată de produse de calitate: preparate din carne, lapte, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate, băuturi spirtoase și vin, miere, dulcețuri, expuse de producători, fermieri sau operatori economici.

De asemenea, la târgul din curtea MADR veți fi întâmpinați pe acordurile Ansamblului Jidvei România și veți putea degusta borș de pește, pregătit de bucătari pricepuți din zona Dobrogei, preparate din carne pe grătar și dulciuri.

Toamna Horticolă Bucureşteană

Peste 60 de expozanţi participă, timp de patru zile, începând de joi, la cea de-a patra ediţie a evenimentului Toamna Horticolă Bucureşteană, organizat în Campusul Agronomie-Herăstrău.

„Peste 60 de expozanţi cu profil horticol prezintă şi oferă spre degustare numeroase soiuri şi hibrizi româneşti, precum şi soiuri recent introduse în ţară de mere, pere, prune, gutui, struguri, jujube (curmale dobrogene), asimina (banana nordului), kiwi şi ardei. Producătorii prezenţi la Toamna Horticolă Bucureşteană expun şi comercializează pentru publicul larg o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit şi delicii tradiţionale. (…)

Ziua Recoltei este o sărbătoare pentru comunitatea de producători şi consumatori, fiind o încununare a unui an îmbelşugat”, transmite Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Dichisar de Toamnă

Dichisar de Toamnă are loc în acest weekend, la Impact Hub Universitate, Str Tudor Arghezi 8-10, clădirea Unimed, Parter.

”Alătură-te și tu evenimentelor de shopping alternativ Dichisar, fă cunoștință cu creatorii români și investește înapoi în comunitate alegând să cumperi local”, transmit organizatorii!

Ce găsești și cum petreci la Dichisar de Toamnă:
❧ Shopping creativ pentru noul sezon
❧ Bijuterie contemporană și accesorii with a twist, outfituri noi pentru sezonul rece, unicat sau lucrate în serii mici, cadouri fun pentru copii, cosmetice artizanale, Home&Deco lucrat manual, incălțăminte și genți;
❧ Creatori și mici ateliere din România;
❧ Brunch & Specialty Coffee de weekend, ca să pleci cu capul sus către o toamnă blândă;
❧ zonă de stat la povești cu cei dragi, într-o cafenea creativă;
❧ muzică bună și pretextul perfect pentru o ieșire de weekend.

Pe Facebook găsești mai multe detalii.

Cea de a II-a ediție ARTISAN FOOD MARKET are loc la Hanu’ lui Manuc

Cea de a II-a ediție ARTISAN FOOD MARKET se va desfășura în inima Bucureștiului la Hanu’ lui Manuc, în weekendul 8 – 9 octombrie.

Proiectul vizează nevoia interacțiunii directe între producător și consumator, în acord cu responsabilizarea și educarea publicului prin care sprijinim creșterea consumului de produse sănătoase și produse artizanale gourmet, dar și creșterea vizibilității micilor antreprenori ca exercițiu financiar sănătos pentru dezvoltarea comunităților locale.

Artizani din toată țara vor fi prezenți la eveniment, precum:

  • creatori de vinuri albe, roșii și rose de la crame boutique, inclusiv vinurile singurei podgorii din România care folosește metoda agriculturii biodinamice și se ghidează după cele 4 faze ale Lunii în procesul de producție;
  • creatori de bere artizanală;
  • creatori de brânzeturi proaspete și maturate care reprezintă cu cinste România la concursuri internationale de fromagerie;
  • creatori de produse din carne de porc de mangalița, vită, pui, curcan & more de serie mică, preparate după metode tradiționale si rețete vechi locale care se înscriu în linia artei gastronomice;
  • creatori de produse gourmet din carne de vânat;
  • creatori de spirtoase certificate tradițional, unele după rețete din anul 1883;
  • creatori de sosuri, uleiuri, muștaruri artizanale (unul realizat după cea mai veche rețetă atestată);
  • miere naturală și produse apicole sănătoase mixate cu fructe crude – cătină, afine, zmeură, gutui, pere, vișine și petale de trandafiri printr-un proces de preparare lent, fără uscare sau fierbere;
  • creatori de gemuri, dulcețuri, zacuște, murături, siropuri naturale sub amprenta rețetelor locale;
  • creatori de pâine artizanală, cozonaci, cookies și dulciuri sănătoase, paste cu ouă de prepeliță;
  • creatori de produse raw vegane: greencake, cheesecake cu dovleac, cozonacbites and more;
  • mixuri creative de dulciuri, reinterpretări ale unor rețete tradiționale orientale, arome de cafea proaspăt prăjită pentru energii bune;
  • creatori de înghețată artizanlă bio;
  • creatori de condimente naturale și ceaiuri mixate atent din legume și fructe locale;
  • nutriționiști care propun să schimbăm dialogul: de la a mânca pentru a controla dimensiunea și forma corpului, spre a mânca pentru bunăstare și împlinire;
  • experiențe culinare speciale;
  • sesiuni de degustări la standuri și povești gastronomice inedite despre valorificarea unor rețete foarte vechi.

Animest: Trippy Animation Night Vol. 9

Festivalul Animest Volumul 9 are loc sâmbătă, 8 octombrie, la Cinemateca Eforie, unde vine cu diversitate de experiențe, de la filme erotice educative, scene de tapet în mișcare, desene pliate de tip Rorschach, până la cadre cu role de film distruse și descompuse.

Scandaloase, eclectice și electrizante, scurtmetrajele avangardiste extrase din vasta colecție a artistului olandez Michael Helmerhorst compun cea mai îndrăzneață selecție prezentată vreodată în istoria festivalului.

Festivalul Animest este un proiect al Asociației Animest, co-finanțat de Programul MEDIA al Uniunii Europene, Centrul Național al Cinematografiei și Institutul Cultural Român.

Programul și lista completă a scurtmetrajelor.

Diploma Show – 10 zile de creativitate la Combinatul Fondului Plastic din Bucureşti

Diploma Show, festivalul noii generaţii de artişti, arhitecţi şi designeri români, începe vineri la Combinatul Fondului Plastic din Bucureşti.

Festivalul se află la ediţia a IX-a şi pregăteşte pentru vizitatorii săi o experienţă culturală completă timp de 10 zile, cu expoziţii, petreceri, instalaţii şi contexte de socializare, anunţă organizatorii.

Pe durata festivalului vor avea loc petreceri, open doors și workshop-uri, transformând Combinatul într-un hotspot al socializării și petrecerii timpului liber.

Vezi AICI mai multe detalii despre eveniment!

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati