Trebuie sau nu să port mască dacă merg singur pe stradă?

Trebuie sau nu să port mască dacă merg singur pe stradă? Răspunsul este DA în anumite situații, NU în altele. Care sunt cele două situații distincte prevăzute de lege.
Reamintim că masca sanitară este din nou obligatorie în spațiile libere, în urma unui ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne.

 
Cele două situații distincte:
  • 1.O persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat (activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască, precizează Ministerul Sănătății.
  • 2. În schimb, atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual, iar persoana respectivă trebuie să poarte mască.
Exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise sunt și persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.
Rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati