Trustrul de Clădiri Metropolitane București contractează firma Zublin pentru cele trei pasaje pietonale subterane

Trustrul de Clădiri Metropolitane București (TCMB) a atribuit firmei Zublin un contract de 9,54 milioane de lei pentru execuția piloților pasajelor pietonale și protecția apeductelor ce subtraversează bulevardul Prelungirea Ghencea. Edilul-șef Nicușor Dan a anunțat săptămâna aceasta alocarea unei sume de cinci milioane de lei pentru lucrările la cel mai mare șantier din sud – vestul Capitalei, potrivit economica.net.

Contractul, semnat pe 7 iunie, prevede „execuție piloți pentru pasaje pietonale și protecția apeductelor ce subtraversează bulevardul Prelungirea Ghencea”. Acesta include o perioadă de execuție de maximum 5 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Mai exact, este vorba de lucrări privind apeductele Apa Nova ce subtraversează bulevardul la km 1+915, km 3+150 și km 3+179, precum și pentru cele trei pasaje pietonale de la km 0.550, km 2+010 și km 2+525, după cum se arată în caietul de sarcini.

La proiectul din Prelungirea Ghencea lucrările au fost reluate în noiembrie 2021, fiind în curs de execuţie devierea reţelelor şi amenajarea trotuarelor.

Trustul de Clădiri Metropolitane a primit joi cinci milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea, a spus atunci Nicușor Dan, primarul general.

Potrivit unor informații anterioare, Trustul de Clădiri Metropolitane a solicitat pe data de 20 aprilie acordarea unui împrumut de 20 de milioane de lei, destinat proiectelor privind Pasajul Doamna Ghica şi Supralărgirea Prelungirea Ghencea.

Lucrările la Prelungirea Ghencea au început în septembrie 2019, valoarea investiţiei fiind de 345,5 milioane de lei fără TVA. Perioada de execuție inițială era de 24 de luni de la predarea amplasamentului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati