Tudor Cucu Dumitrescu – din această toamnă în echipa de actori a Teatrului Stela Popescu

Tânărul actor Tudor Cucu Dumitrescu face parte din această toamnă din echipa Teatrului „Stela Popescu” din Bucureşti. Nominalizat în 2022 la categoria Cel mai bun actor la Premiile UNITER pentru rolul Alan Strang din spectacolul „Equus” de Peter Shaffer, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, Tudor Cucu Dumitrescu poate fi văzut pe scena Teatrului Stela Popescu şi în producţiile „Lampio şi grăuntele de lumină” şi „Revolta poveştilor”.

Am încredere în domnul Cristian Şofron. Stagiunea aceasta voi lucra consecvent şi consistent, voi spera şi voi visa alături de echipa Teatrului Stela Popescu. „Equus” este un spectacol care mă tulbură şi mă încântă deopotrivă. Fiecare reprezentaţie este un prilej de contemplare asupra artei actorului, a spectacolului şi asupra existenţei. Spune actorul Tudor Cucu Dumitrescu, care anul acesta împlineşte 25 de ani, pe 30 octombrie.

A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale în anul 2019, iar în anul 2021 a obţinut diploma de Master. Dincolo de rolul Alan Strang din spectacolul „Equus” de Peter Shaffer, are deja în palmares numeroase roluri în spectacole de teatru, printre care Torvald Helmer din „O casa de păpuşi”, de Henrik Ibsen, la Centrul Cultural LUMINA, în regia lui Victor Ioan Frunză, în stagiunea 2019/2020, Laurent din „Colivia cu nebune”, de Jean Poiret, la Teatrul Metropolis, în regia lui Victor Ioan Frunză, în stagiunea 2018/2019, Făt-Frumos din „O clipa de eternitate” de Filip Columbeanu, în regia lui Radu Stoian, la Teatrul de Comedie, în stagiunea 2017/2018, Warren Straub din „This is our youth”/”Tineretea noastră” de Kenneth Lonergan, la Centrul Cultural LUMINA, în regia lui Victor Ioan Frunză, în stagiunea 2021/2022, Horace din „Scoala nevestelor” de Moliere, la Centrul Cultural LUMINA, în regia lui Victor Ioan Frunză, în stagiunea 2020/2021, Jean din „Rinocerii” de Eugen Ionesco, în regia lui Victor Ioan Frunză, la Teatrul Metropolis, în stagiunea 2020/2021, Preotul din „Portugalia” de Zoltan Egressy, în regia lui Victor Ioan Frunză, la Teatrul Metropolis, în stagiunea 2020/2021, Luciano din „Lampio” de Victoria Pătraşcu, la Teatrul Stela Popescu, în regia lui Tony Adam, în stagiunea 2017-2018, Detectivul lui Dumnezeu din „Liliom”, de Molnar Ferenc, la Centrul Cultural LUMINA, în regia lui Victor Ioan Frunză, în stagiunea 2021/2022 etc.

De asemenea, a jucat în filmul Marocco/Mikado, în regia lui Emanuel Parvu, film care s-a aflat în competiţia oficială la TIFF în 2022, dar şi în filmele Eu contez, în regia Alinei Şerban şi Videochat, serial ProTV, în regia lui Vlad Zamfirescu.

Tudor Cucu Dumitrescu a făcut parte din lotul olimpic de juniori la scrimă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati