Turiștii români revin în Israel: 36 de zboruri săptămânale între București și Tel Aviv

În urma redeschiderii Israelului pentru toţi turiştii, indiferent de statutul lor de vaccinare, ţara se pregăteşte de o nouă etapă a dezvoltării turismului, care implică atracţiile, spaţiile de cazare cât şi zborurile internaţionale, se arată într-un comunicat de presă.

Ruta Bucureşti – Tel Aviv era înainte de pandemie una dintre cele mai aglomerate rute aeriene, cu 9 companii care operau până la 60 de zboruri săptămânale.

Potrivit comunicatului, şase companii aeriene operează astăzi pe ruta Bucureşti – Tel Aviv, în fiecare zi decolând spre Tel Aviv aproximativ 5 zboruri. Preţurile sunt la nivelul pre-pandemic; încep de la 90 euro / persoană şi pot ajunge şi la 250 euro / persoană pentru anumite intervale orare mai solicitate. Cu toate acestea, potenţialul pieţei încă nu a fost atins, deoarece în anul 2020, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, săptămânal erau operate peste 60 de zboruri spre Tel Aviv.

Pasagerii au posibilitatea de a zbura cu companii low cost precum Wizz Air, smart cost precum Blue Air sau să aleagă o companie de linie precum El Al sau Tarom. Ruta mai este acoperită şi de către companiile Israir si Arkia, folosite în special de cetăţenii Israelieni care călătoresc în România. Zborul durează aproximativ 2,5 ore şi este unul dintre cele mai scurte zboruri către Orientul Mijlociu.

Începând cu data de 1 martie 2022, turiştii de toate vârstele pot intra în Israel indiferent de statutul de vaccinare împotriva COVID-19. Singura condiţie impusă de statul Israelian va consta în două teste PCR, unul efectuat înainte de zbor şi celălalt la aterizarea în Israel. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24h, turiştii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara, iar testele antigen nu vor fi acceptate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati