Turnul Eiffel va fi iluminat în culorile drapelului israelian

1
182
sursa foto: Unsplash

Turnul Eiffel, monument emblematic al Parisului, va fi iluminat în culorile drapelului israelian, a anunţat primarul capitalei Franţei, în timp ce reprezentanţi ai comunităţii evreieşti din Franţa, îngrijoraţi pentru securitatea lor, urmau să fie primiţi luni după-amiaza la Ministerul de Interne, relatează AFP.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi-a exprimat pe reţeaua X „sprijinul deplin pentru poporul Israelului care-şi plânge morţii şi care se confruntă şi astăzi cu un atac terorist al Hamas”.

În semn de „solidaritate”, Turnul Eiffel va fi iluminat luni seara în culorile drapelului israelian – albastru şi alb – cu Steaua lui David în şase colţuri.

Reprezentanţii comunităţii evreieşti din Franţa, estimată la aproximativ 500.000 de persoane, cea mai mare din Europa, urmau să fie primiţi luni după-amiază de ministrul de interne francez Gerald Darmanin.

Gerald Darmanin îi va primi pe marele rabin al Franţei, Haim Korsia, pe preşedintele Consistoriului central, Elie Korchia, precum şi pe preşedintele Consiliului reprezentativ al instituţiilor evreieşti din Franţa (Crif), Yonathan Arfi, care a cerut organizarea la Paris a unui miting de susţinere a Israelului.

Ministrul de interne francez, care a organizat duminică o întâlnire cu toate serviciile sale, a declarat că „în prezent nu există nicio ameninţare clară care să-i afecteze pe compatrioţii noştri evrei de pe teritoriul naţional”. Cu toate acestea, el a menţionat mai multe acte antisemite la sfârşitul săptămânii trecute în Franţa.

Crif a făcut apel la organizarea unui miting luni seara la Paris „în semn de solidaritate cu Israelul şi cu israelienii afectaţi de terorismul Hamas”.

„Istoria ne-a dovedit că, de fiecare dată când au existat violenţe în Orientul Mijlociu, când Israelul a fost ţinta Hamas, au existat replici în Franţa”, a declarat Yonathan Arfi pentru AFP după declanşarea ofensivei islamiştilor Hamas.

Preşedintele Crif a afirmat că se teme de o trecere la acţiune a „celulelor adormite sau a unor indivizi izolaţi”, care „s-ar gândi astfel să ia parte la lupta împotriva Israelului, printr-o identificare greşită cu cauza palestiniană”.

Sursa: AGERPRES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.