Tururi ghidate şi ateliere, pentru 150 de elevi, la Grădina Zoologică Bucureşti

Un număr de 150 de elevi de la trei şcoli bucureştene vor participa, miercuri, la tururi ghidate şi ateliere organizate la Grădina Zoologică Bucureşti, în contextul Zilei Mondiale a Animalelor şi Zilei Internaţionale a Educaţiei.

Evenimentul „ECO-EDU-ZOO” este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Mediu, în parteneriat cu Administraţia Grădina Zoologică Bucureşti.

Acesta va avea loc în intervalul orar 10,00 – 13,00, informează PMB prin intermediul unui comunicat.

La „ECO-EDU-ZOO” vor participa elevi de la Şcoala Generală nr. 116 (Sector 3), Liceul Teoretic „Şcoala Mea” (Sector 1) şi Grădiniţa „Căsuţa Fermecată” (Sector 5).

Vor avea loc tururi ghidate, ateliere creative de ştiinţă, cultură, educaţia mediului şi de sport şi mişcare. La finalul fiecărui atelier, micii ecologişti vor fi recompensaţi cu premii. Copiii şi însoţitorii lor la eveniment vor beneficia de acces şi transport gratuit.

„Evenimentul este unul de conştientizare a cetăţenilor cu privire la păstrarea echilibrului ecologic, prin înţelegerea nevoii de conservare a speciilor de animale aflate pe cale de dispariţie. Grădina Zoologică din Bucureşti se numără printre reperele majore la capitolul atracţiilor turistice ale Capitalei şi este unică prin esenţa activităţii. Instituţie cu tradiţie de peste 60 de ani, reprezintă deopotrivă o sursă profesionistă de educare şi informare, dar şi un partener constant al instituţiilor de învăţământ în procesul de pregătire a tinerelor generaţii”, informează PMB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati