Ludovic Orban, Antonel Tănase, Violeta Alexandru și Ion Ștefan cer convocarea comisiei pentru drepturile omului, pentru audierea de urgență a celor responsabili de abuzurile din azile

Membrii comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și problemele Minorităților Naționale Ludovic Orban, Antonel Tănase, Violeta Alexandru și Ion Ștefan cer convocarea comisiei pentru audierea de urgență a tuturor factorilor responsabili în ceea ce privește cazul persoanelor vârstnice care au suferit tramente inumane în azile.

”Domnul Ibram Iusein

Președinte
Comisia pentru Drepturile Omului, Culte și problemele Minorităților Naționale
Camera Deputaților

Stimate domnule Președinte,

Subsemnații Ludovic Orban, Antonel Tănase, Violeta Alexandru și Ion Ștefan, deputați, membri ai Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și problemele Minorităților Naționale din Camera Deputaților vă solicită convocarea de îndată a ședinței Comisiei pentru audierea tuturor factorilor responsabili în ceea ce privește cazul persoanelor vârstnice care au suferit tramente inumane în centrele rezidențiale din Ilfov și București despre care presa a scris pe larg în ultimele zile.

Mandatul Comisiei pe care o conduceți vizează exact domeniul drepturilor omului, drepturi care au fost încălcate grosolan prin modul revoltător prin care au fost tratate persoanelor vârstnice.

Propunem audierea tuturor celor implicați, inclusiv invitarea reprezentanților ONG care cunosc, prin activitatea specifică, realitățile din teren respectiv a entităților media care au făcut o anchetă amănunțită în aceste centre. Puteți solicita, conform Regulamentului, aprobarea Biroului Permanent pentru ca activitatea Comisiei să se desfășoare pe toată durata vacanței parlamentare.

Vă rugăm să ne comunicați răspunsul dvs. respectiv data convocării ședinței solicitate”, cer reprezentanții Comisiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati