ULTIMA ORĂ/ A fost anulat discursul președintelui Zelenski în Parlamentul României (surse)

0
367

Discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în plenul reunit al Parlamentului, care trebuia să aibă loc de la ora 17.00, a fost anulat.

  • Surse parlamentare au precizat pentru newsbucuresti.ro că președintele Volodimir Zelenski nu va mai avea un discurs în plenul reunit.
Marți dimineață, programul inițial al Parlamentului prevedea o ședință comună la ora 17.00, în care președintele Zelenski urma să susțină un discurs în plenul reunit al Parlamentului.

Zelenski a anunțat pe Twitter că a ajuns în România

”Am ajuns în Bucureşti, România, pentru discuţii cu Klaus Iohannis şi pentru a consolida relaţiile noastre de bună vecinătate. Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întăreşte statul, precum şi pentru solidaritatea sa constructivă, care permite naţiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securităţii alimentare”.

Zelenski anunţă că se va discuta şi despre ”continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea aviaţiei şi a altor coaliţii, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre şi relaţiile noastre cu partenerii”.

”România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră şi al cărui sprijin se întăreşte cu timpul. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele naţiuni”, a mai scris Zelenski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.