ULTIMA ORĂ/ Facturile de salubritate pentru luna ianuarie vor fi recalculate în Sectorul 2

Facturile de salubritate pentru luna ianuarie vor fi recalculate în Sectorul 2, a anunțat primarul Radu Mihaiu.

„Am luat (împreună cu operatorul) decizia de recalculare a facturilor de salubritate emise de Supercom pentru luna ianuarie.

A existat o eroare de interpretare: în unele cazuri, cantitățile săptămânale din contract au fost socotite drept cantități per trecere.

Adică, mai pe românește: pentru (unele) blocuri unde se trecea de două sau de trei ori, prețul a fost calculat dublu sau triplu.

În mod evident aceste facturi vor fi reemise cu cantitățile corecte și cred că a fost vorba de o eroare neintenționată.

În discuție mai este însă și un alt aspect: tariful pentru fracția umedă. Acesta este fie t1 (437,23 – pentru deșeuri reziduale), fie t3 (576,64 – pentru deșeurile în amestec).

Regula pe care o vom institui începând cu această lună este următoarea: dacă la inspecția vizuală (documentată cu poză și cu bon) pubela de fracție umedă conține ambalaje, va fi practicat tariful t3.

Dacă pubela nu va conține ambalaje, va fi practicat t1.

Pentru luna ianuarie, în mod excepțional, vom aplica t1 pentru toată fracția umedă.

Începând cu februarie însă, vom documenta fracția umedă și în acele pubele, în care pot fi documentate ambalaje, se va aplica t3.

Scopul este să facem colectare separată pe bune. Trebuie să eliminăm cât de mult se poate din ambalajele de la fracția umedă.

Îmi doresc ca, măcar la anul pe vremea asta, realitatea din teren să ne spună că nicăieri în Sectorul 2 nu va fi nevoie să fie facturat t3″, a scris Mihaiu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati