ULTIMA ORĂ / Italian infectat cu coronavirus a aterizat la Craiova și a locuit în județul Gorj în perioada 18-22 februarie

Un italian, în vârstă de 71 de ani, depistat ca fiind infectat cu virusul COVID-19, a aterizat la Craiova și a locuit în județul Gorj în perioada 18-22 februarie, a precizat Ministerul Afacerilor Externe.

„Bărbatul are cetăţenie italiană şi, potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri”, a precizat marţi un comunicat al MAE.

  • Sursa citată a adăugat că autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest caz.

”Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c.

  • În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane.

La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere.”, a precizat MAI.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati