ULTIMA ORĂ / Patronul InterAgro, Ioan Niculae – CONDAMNAT la 5 ani de închisoare

Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri român, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Decizia dată de magistrații Curți de Apel este definitivă, scrie ecopolitic.ro citand realitatea.net

În plus, instanța i-a interzis lui Ioan Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Potrivit procurorilor, în perioada august 2008 – martie 2009, între S.C. Interagro S.A. și SC Libarom Agri SRL, societate specializată în producție agricolă și tranzacții cu produse agricole, s-a încheiat și derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA, operațiuni nereale în baza cărora s-au eludat plățile taxelor și impozitelor către bugetul de stat.Obiectul contractului a constat în realizarea de materiale promoționale (brelocuri, post-it-uri și standuri) pentru S.C. Interagro S.A.

”Concret, în urma încheierii și derulării contractului respectiv, ca urmare a deciziei inculpatului Ioan Niculae, au fost înregistrate în evidența contabilă cheltuieli deductibile în sumă totală de 36.245.000 lei. În aceeași perioadă, tot inculpatul Ioan Niculae a fost cel care a decis și coordonat realizarea unui circuit de spălare a banilor, prin intermediul unor operațiuni fictive, prin firmele față de care s-a dispus trimiterea în judecată ca persoane juridice”, potrivit procurorilor.

Circuitul financiar de spălare a banilor proveniți din evaziunea fiscală au creat bugetului de stat un prejudiciu de 11.438.169 lei, reprezentând TVA în sumă de 6.886.550 lei și impozit pe profit în sumă de 4.551.619 lei.

Sursa: realitatea.net

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati