Un adolescent din București spune că a făcut de două ori COVID-19, la câteva săptămâni distanță

0
sursa foto: Unsplash

Un adolescent de 17 ani din București s-a infectat de două ori cu SARS-CoV-2, la doar câteva săptămâni distanță.

Acum, băiatul este pentru a doua oară internat cu COVID-19 și are și o boală autoimună.

Prima dată s-a infectat anul trecut, la începutul lunii noiembrie și s-a întors în spital din nou pozitiv în decembrie, conform Digi24.

„Acum mă simt mai bine, mult mai bine. Prima oară când am venit, mă simțeam foarte rău, eram foarte amețit, nu mă simțeam bine deloc și aveam o stare foarte proastă, dar acum, fiind sub tratament, mă simt mult mai bine și sper să fiu bine. Aștept să plec acasă, dar până nu mă fac bine, nu vreau să plec”, a declarat băiatul, internat la spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală.

Mama lui este asistentă la Spitalul Militar din Capitală, în secția COVID.

Medicii atrag atenția că în ultima vreme apar tot mai mulți pacienți cu vârste sub 18 ani infectați cu noul coronavirus. Spun că începe să se vadă efectul socializării din timpul sărbătorilor de iarnă. 

Sindromul post-COVID la copii, o tendință îngrijorăoare

La Spitalul „Victor Gomoiu” au fost tratați, de la începutul epidemiei și până în prezent, aproximativ 50 de copii cu COVID-19 și alți 50 cu sindrom post-COVID.

Este lucrul care îi îngrijorează pe medici. Spun că deși copiii fac forme ușoare ale bolii, ei trebuie supravegheați de părinți, pentru că o parte dintre ei dezvoltă, la câteva luni după boală, un sindrom rar. Organele lor se inflamează și ajung în stare gravă la spital.

„La ora actuală, avem cazuri de sindrom multisistemic inflamator pediatric internate în spital. Sunt mult mai multe decât ne-am așteptat”, spune un medic de la „Victor Gomoiu”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version