Un bucureștean cu permisul suspendat a obținut anularea deciziei după ce a dovedit că nu era băut

0
382
pixabay

Un bucureștean căruia i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile pentru că a condus cu o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat a obţinut anularea sancţiunii arătând că nu avea strop de alcool în sânge.

Unui bărbat din București i-a fost suspendat permisul de conducere timp de 90 de zile pentru că a condus cu o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totuși, a demonstrat că nu avea deloc alcool în sânge, astfel că a obținut anularea sancțiunii, potrivit Adevărul.ro.

Procesul a fost deschis la Judecătoria Sectorului 4, din București. Mai exact, în 20 mai 2021, bărbatul a fost depistat la volanul unui Range Rover, cu o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a susținut că nu a consumat alcool, astfel că a cerut să îi fie recoltate probe de sânge. Acestea i-au demonstrat nevinovăția, astfel că și-a reprimit dreptul de a conduce.

Judecătorul a arătat că „potrivit art. 88 alin. (5) din OUG nr. 195/2002, persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, testată de poliţistul rutier cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic şi depistată ca având o concentraţie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, îi poate solicita acestuia (n.r. poliţistului) să i se recolteze mostre biologice în cadrul unităţilor sau instituţiilor medicale prevăzute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge.

Petentul a solicitat poliţistului rutier să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool din sânge, fiind eliberat de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” buletinul de analiză toxicologică nr. 881 din 28.05.2021 (f.27), din care reiese că la ambele recoltări, la orele 22.10 şi 23.10, cantitatea de alcool exprimată în grame la 1000 ml sânge era 0 (zero)”, se arată în sentință.

În plus, sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.