Un fost pompier, condamnat la închisoare pentru că și-a lovit superiorul la un grătar

0
52
sursa foto: Facebook - ISU Bucuresti-Ilfov

Un fost pompier din Capitală a fost condamnat definitiv de Curtea Mlitară de Apel la doi ani de închisoare. Totul după ce și-a agresat un superior. I se făcuse raport pentru că nu i-a executat ordinele. Bărbatul nu va ajunge însă în spatele gratiilor, notează stirileprotv.ro.

Plutonierul adjutant trecut în rezervă în cel mai rușinos mod cu putință a fost condamnat pentru lovirea superiorului, la doi ani de închisoare, însă judecătorii au suspendat executarea pedepsei și l-au obligat să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității la o școală din Drajna.

Totul după ce, în noiembrie 2019, în timp ce era de serviciu la subunitatea de pompieri din Capitală aprinsese grătarul împreună cu colegii săi și, la un moment dat, șeful de tură, deranjat de ceea ce se petrece în unitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a dat alarma și i-a convocat pe toți pompierii pe platforma unității.

Însă pompierul cu pricina, plutonierul ajutant, a refuzat să se prezinte, așa că i s-a făcut raport. Aflând că riscă să fie sancționat, acesta i-a cerut socoteală șefului de tură, un coleg cu care, de altfel, până atunci se înțelesese cât de cât, și a tăbărât pe el. S-a năpustit cu mâinile în gâtul superiorului, l-a îmbrâncit, l-a culcat la pământ și apoi l-a imobilizat cu genunchii.

În urma acestui incident a fost trecut în rezervă și s-a ales cu acuzații de ordin penal, motiv pentru care acum a fost condamnat definitiv.

Este foarte atent pentru că, tot ceea ce va face de acum înainte, va fi monitorizat. I s-a atras atenția că orice încălcare a rigorilor acestei pedepse cu suspendare sub supraveghere i-ar putea atrage noi acuzații și, evident, riscul de a ajunge până la urmă în spatele gratiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.