Un medic renumit din București, înarmat cu o macetă, a încercat să spargă o cafenea

Un medic neurolog din Bucureşti este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat că a tăiat cu o macetă cablul de internet şi un senzor de iluminat dintr-o cafenea din Sectorul 1.

Conform unui comunicat al Poliției Capitalei, duminică, polițiștii de la Secția 1 au prins în flagrant și, ulterior, au reținut un bărbat în vârstă de 33 de ani, acuzat de distrugere.

Ancheta a fost declanșată după ce Secția 1 Poliție a fost sesizată prin apel 112, de către o femeie, că în jurul orei 01.00 a observat pe camerele video că în interiorul unei cafenele din Sectorul 1 ar fi intrat o persoană ce ar fi secționat cablul de furnizare a serviciilor de internet, precum și cablul de alimentare aferent senzorului de iluminat, aflate în exteriorul localului.

Bărbatul – care avea asupra sa o macetă cu lama de aproximativ 55 de centrimetri – a fost prins în dreptul ușii cafenelei, a fost somat de polițiști, însă a încercat să fugă, mai spune Poliția Capitalei.

Din primele informații, autorul infracțiunii este medic specialist neurolog, un doctor cunoscut în București, care se afla sub influența alcoolului, dar și a unor medicamente din categoria benzodiazepinelor, scrie Antena3 CNN.

După extinderea cercetărilor, anchetatorii au stabilit că bărbatul a provocat distrugeri în aceeași cafenea și în 16 decembrie, când ar fi incendiat camera de depozitare, fiind distruse mai multe bunuri, printre care și obiecte electronice, cu un prejudiciu aproximativ 7.000 de lei.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru două infracțiuni de distrugere, ulterior fiind supus controlul judiciar pentru 60 de zile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati