Un pasaj rutier care se construiește pe bulevardul Theodor Pallady, deschis circulației în mai 2023

Primarul Robert Negoiță a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a început deja construirea celui de-al doilea pasaj rutier ce va degaja traficul în zona comercială a Sectorului 3 aflată pe bulevardul Theodor Pallady.

„Acest pasaj, împreună cu cel aflat la ieșirea spre Autostrada Soarelui, vor facilita accesul tuturor șoferilor care vor să nu piardă timp și combustibil în trafic mai ales în sezonul estival. Pasajele vor supratraversa zona comercială și vor face extrem de facilă ieșirea și intrarea din sector chiar din această vară când vom merge la mare. Îmi doresc să terminăm aceste lucrări la 1 mai anul viitor, știu că este un plan ambițios însă cred că este realizabil dacă ne ajută și vremea în această iarnă”, a explicat Robert Negoiță.

Proiectul început în această zonă include construirea a două pasaje rutiere (unul dintre acestea aflat deja într-un stadiu avansat de construire), amplasate pe direcția carosabilului actual  al bulevardului Theodor Pallady, pe fiecare sens de deplasare și anexele acestuia. În plus, se va amplasa o construcție decorativă tip „VORTEX” dotată cu instalație de iluminat. Pasajele vor reduce timpul petrecut în trafic și implicit vor reduce nivelul de poluare cu gaze de eșapament.

Pasajul, iluminat arhitectural

Proiectul mai conține și o actualizare a soluției tehnice prin optimizarea suprastructurii în zona pasajului și a rampelor și realizarea unui sistem de arcade metalice pe care se vor monta atât lămpile pentru iluminat, cât și un sistem de iluminat arhitectural pe baza de benzi LED. Aceste arcade vor fi dispuse la interdistanța de cinci metri și vor fi rigidizate prin intermediul unor zăbreluțe metalice alcătuite din țeavă rotundă.

Valoarea investiției estimată prin Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 3 nr. 407/27.09.2022 este de 64.098.193,49 lei din care 8.000.000 lei prin Programul Național Anghel Saligny. Valoarea contractului de execuție efectivă a pasajului este de aproximativ 10 milioane de euro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati