Un șofer român de TIR a fost amendat cu 1,7 milioane de euro şi a primit cinci ani de închisoare în Franţa

0
334
sursa foto: Pixabay

Un şofer român de TIR a primit o amendă de 1,7 milioane de euro, dar şi cinci ani de închisoare cu executare în Franţa, după ce a fost prins cu aproape o tonă de droguri ascunse printre lămâi, scrie antena3.ro.

Şoferul român de TIR, în vârstă de 50 de ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic internaţional de droguri şi, în plus, a fost obligat să plătească o amendă de 1,7 milioane de euro.

Românul a fost prins luni, 17 mai 2021, la vama Perthus, atunci când încerca să treacă graniţa, din Spania în Franţa, având în remorcă aproape o tonă de canabis.

Autorităţile franceze au descoperit, printre lăzile cu lâmâi pe care şoferul român de TIR le transporta, peste 900 de kilograme de canabis.

Drogurile în valoare de aproximativ nouă milioane de euro erau aduse din Spania şi urmau să ajungă în Germania, potrivit francebleu.fr.

În plus, el a fost obligat să plătească o amendă de 1,7 milioane de euro, bani pe care, în mod evident, nu îi are şi nu îi va avea niciodată la dispoziţie.

Mai mult, judecătorii i-au aplicat românului interdicţia de a intra pe teritoriul Franţei pentru o perioadă de zece ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.