Un teren care a aparținut SRI va trece în proprietatea Primăriei Sectorului 6

Guvernul a dat joi o hotărâre prin care terenul SRI, unde se dorea construirea unui parc, va trece în proprietate publică. Cu tot cu suprafața pe care o administrează deja Primăria Sectorului 6, vor fi 3 hectare, unde se va amenaja un parc pentru comunitate. 

„Mulțumesc Guvernului, dar și SRI. Iată că instituțiile colaborează. Ce vedeți cu albastru (FOTO ARTICOL) este terenul din Grozăvești pe care Guvernul a decis să ni-l dea pentru a face încă un parc fain în #Sectorul6. Ce vedeți cu portocaliu este ceea ce avem deja. Va fi un parc decent de circa 3 hectare. Pe acest teren SRI dorea să construiască un spital, dar îl vor face în altă parte. Mulțumesc Guvernului, dar și SRI pentru acest lucru. Iată că instituțiile centrale și cele locale colaborează. Chiar dacă a durat, prin tenacitate, multe telefoane de lămurire și, prin intermediarea comunicării dintre PMB și Ministerul Dezvoltării, am reușit să obțin astăzi această hotărâre de Guvern pentru dumneavoastră”, a transmis primarul Ciprian Ciucu.

CE PAȘI URMEAZĂ 

Terenul nu a ajuns în administrarea primăriei, ci urmează de acum un lung șir birocratic, întrucât primăriile de sector sunt subunități administrativ teritoriale, nu UAT, ca PMB.

Astfel, primarul General trebuie să pună proiectul pe ordinea de zi a Consiliul General, iar consilierii să voteze preluarea terenului;

După votare, se încheie un protocol de preluare între PMB și Guvern;

Apoi se dă o hotărâre de Consiliu General prin care trenul se dă în administrarea sectorului 6.

„Voi pune pentru 2024 bani în buget și ne apucam de proiectarea parcului. Dar, totul depinde acum de cum se mișcă PMB”, a precizat edilul.

În octombrie 2022, în urma discuțiilor purtate cu Cabinetul Primarului, SRI a decis să renunțe la terenul din Grozăvești în favoarea comunității Sectorului 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati