Un traficant din Capitală a aruncat un rucsac plin cu heroină pe geam, la picioarele polițiștilor

Procurorii DIICOT şi ofiţerii DCCO şi BCCO Bucureşti au efectuat şapte percheziţii domiciliare în Capitală, fiind capturate 1,2 kilograme de heroină şi aproape 6 kilograme de canabis.

În urma descinderilor au fost reţinute trei persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi deţinere fără drept de droguri de risc, în vederea traficării. Aceştia urmează să fie prezentaţi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Doi dintre traficanţi vindeau heroină şi cocaină pe raza Sectorului 5, iar al treilea se ocupa cu comercializarea de canabis, achiziţionat din Spania.

Conform unor surse judiciare, când poliţiştii au ajuns la apartamentul unui traficant, acesta a aruncat heroina pe geam, într-un rucsac, care a căzut însă la picioarele poliţiştilor prezenţi lângă imobil.

Într-un comunicat remis marţi, DIICOT arată că, în urma a cinci percheziţii efectuate în cartierul Ferentari, au fost indisponibilizate 1,2 kilograme de heroină, ce urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza Sectorului 5 al municipiului Bucureşti, precum şi suma de 5.950 de lei.

Concomitent, a fost efectuată o acţiune de prindere în flagrant a unui alt inculpat în timp ce ridica de la o firmă de curierat un colet, provenit din Spania, ce conţinea cantitatea de aproximativ 1,4 kilograme de cannabis, potrivit unui comunicat de presă.

Ulterior, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO – Serviciul Antidrog au efectuat două percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti, la locuinţele inculpatului, în urma cărora au mai fost ridicate alte aproximativ 4,5 kilograme de cannabis, un grinder şi două cântare de mare precizie.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul DGJMB şi al poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati