UNAp a început verificarea tezei de doctorat a lui Nicolae Ciucă, la cererea premierului

0
Foto: Facebook / Guvernul României

Universitatea Națională de Apărare „Carol I”(UnAp) a anunțat că a inițiat demersurile pentru verificarea tezei de doctorat a premierului. Cererea a fost făcută chiar de către prim-ministru, după ce jurnalista de investigații Emilia Șercan l-a acuzat de plagiat.

Universitatea Națională de Apărare „Carol I”(UnAp) a anunțat, marți, că a inițiat demersurile legale, prin intermediul Comisiei de etică universitară, de verificare a respectării standardelor de calitate și de etică universitară în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

„Urmare a informațiilor apărute în Mass-media și a solicitării domnului Nicolae-Ionel Ciucă, adresată Universității Naționale de Apărare «Carol I», vă informăm că la nivelul instituției noastre au fost inițiate demersurile legale, prin intermediul Comisiei de etică universitară, de verificare a respectării standardelor de calitate și de etică universitară, cu privire la existența unor similitudini cu alte lucrări științifice, în cadrul tezei de doctorat cu titlul «Dimensiunea angajării Armatei României în operațiuni întrunite multinaționale», susținută de autorul tezei în anul 2003”, se arată în comunicatul UNAp.

Potrivit jurnalistei de investigații Emilia Șercan, teza lui Nicolae Ciucă, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138. În baza acesteia, actualul premier a devenit doctor în Ştiinţe militare, în anul 2003.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version